20. tammikuuta 2018

5 lempibändiäni, joita et ehkä tunne

Mä kuuntelen todella paljon musiikkia laidasta laitaan, lähinnä alternative rockia ja poprockia, mutta myös monia, monia muita genrejä. Mun lempibändeihini on vuosien saatossa livahtanut niinkin suuria nimiä kuin Bastille, Imagine Dragons ja My Chemical Romance, mutta myös paljon pienempiä ja tuntemattomampia bändejä ja artisteja.

Sara kirjoitti viime vuoden puolella postauksen parhaista bändeistä, joista et ole koskaan kuullutkaan, ja osuikin otsikossaan varsin oikeaan: hänen listaamistaan bändeistä en ollut kuullut ikinä. Sain listasta kuitenkin vähäksi aikaa tekemistä itselleni tutustuessani hänen esittelemiinsä bändeihin, ja tästä inspiroituneena haluankin nyt tehdä saman teille! Joten, tässä teille viisi lempibändiäni, joita et ehkä tunne.

Dead Man's Bones

Kuva: Hama Sanders
Dead Man's Bones on Ryan "Baby Goose" Goslingin (kyllä, sen Ryan Goslingin) ja Zach Shieldsin vuonna 2007 perustama indie rock/dark wave -yhtye. Yhtyeen debyyttialbumi, Dead Man's Bones, julkaistiin vuonna 2009, ja vuonna 2011 Gosling on kertonut suunnitelmistaan nauhoittaa uusi albumi, jota ei kuitenkaan vielä tähän päivään mennessä ole tehty. 12 biisiä pitkä esikoislevy on nauhoitettu yhdessä Silverlaken konservatorion lapsikuoron kanssa.

Dead Man's Bonesin lyriikat ovat syntyneet Goslingin ja Shieldsin yhteisestä rakkaudesta hirviöihin, hautausmaihin ja aaveisiin, ja biisien melodiat tukevat vahvasti tätä teemaa. Musiikki ei missään nimessä ole raskasta, vaan kevyttä, aavemaista, ja täydellistä esitettäväksi lapsikuoron kanssa - kuoron mukanaolo lisää entisestään aavemaista vibaa.

Fun fact! Ennen tän postauksen kirjoittamista mulla ei ollut aavistustakaan, että Baby Goose on Ryan Gosling, hupsista.

Virallinen verkkosivu / Spotify / Youtube
Amigo The Devil

Kuva: Mike Dunn
Vuonna 2010 ensimmäisen EP:nsä, Manimalsin, julkaissut Danny K., eli Amigo the Devil on floridalainen murhafolkkia soittava artisti, joka kappaleet ovat saaneet inspiraationsa muun muassa kuuluisista sarjamurhaajista ja parisuhdeväkivallasta. Toisin kuin tästä voisi päätellä, ovat kappaleet kevyitä ja mustalla humorilla höystettyjä. Musiikki on akustista, ja monessa kappaleessa soi banjo, joka tuo mukanaan aivan omanlaisensa silauksen biiseihin.

Amigo the Devil on julkaissut kolme EP:tä ja yhden singlen, joista viimeisin, Decompositions, on julkaistu vuonna 2015.

Virallinen verkkosivu / Facebook / InstagramJukebox the Ghost

Kuva: Shervin Lainez
Queenista runsaasti vaikutteita saanut kolmehenkinen pop-rock -bändi Jukebox the Ghost on perustettu 2004, ja heidän ensimmäinen albuminsa, Let Live & Let Ghosts julkaistiin vuonna 2008. Tällä hetkellä kolmikko työskentelee maaliskuussa 2018 julkaistavan albuminsa Off To The Racesin parissa, joka on yhtyeen ensimmäinen albumi neljään vuoteen.

Jukebox the Ghostin musiikki on poppia sen puhtaimmassa muodossa, ja albumit ovat täydellisiä sekoituksia hilpeitä renkutuksia ja hempeitä rakkauslauluja.

JTG:n mä olen maininnut blogin puolella kerran aiemminkin, nimittäin lokakuun suosikeissa!

Virallinen verkkosivu / Spotify / FacebookDays N' Daze

Kuva: CM Photography
Days N' Daze on nelihenkinen folkpunk-bändi, jolla on ehdottomasti uniikein soundi, johon olen eläissäni törmännyt: aggressiivista laulua säestää muun muassa trumpetti, banjo, pesusoikkobasso, ukulele ja pyykkilauta. Jäsenet ovat itse kutsuneet musiikkigenreään nimellä trashgrass. Yhtye on perustettu vuonna 2008 ja se on julkaissut seitsemän albumia, joista viimeisimmän vuonna 2017.

Days N' Daze on yhteiskunnallisesti kantaaottava bändi, jonka biisien teemat pyörivät ympäristö- ja yhteiskunnallisten ongelmien ja anarkian, sekä ahdistuksen ja biletyksen ympärillä.

Bandcamp-sivu / Spotify / FacebookJonathan Young

Kuva: YouTube
Jonathan Young on tunnettu ehkä parhaiten hänen Disney-biiseistä tekemistään metalli-covereista, joita hän on ladannut Youtube-kanavalleen vuodesta 2014.

Kuka olisi uskonut, että Disney voisi kuulostaa hyvältä heavy metalina? En minä ainakaan. Olin aluksi aivan varma, että Young tulee pilaamaan mun lapsuuteni aivan kokonaan, mutta toisin kävi! Mä päädyin rakastumaan aivan sokeasti, ja jotkut coverit ovat ehkä jopa parempia kuin alkuperäiset.

Disneyn lisäksi Young on coveroinut muun muassa anime-sarjojen alkutunnareita, sekä pop-bändien hittejä.

Virallinen verkkosivu / Spotify / YoutubeTässä muutama tuntemattomampi esiintyjä mun Apple Music -kirjastostani! Oliko mikään näistä teille ennestään tuttuja, vai tulivatko nämä esiintyjät teille aivan puskista?

Mitä ei-niin-tunnettuja bändejä/artisteja te kuuntelette?

2 kommenttia :

  1. olipa mielenkiintoinen postaus, löysin uusia bändejä omalle listalle! Oon tosihuono löytämään uusia bändejä joten tämmöset postaukset on hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :D Uusien bändien löytäminen aiheuttaa kyllä aina välillä täälläkin päänvaivaa, onneksi on sen verran laaja musiikkimaku, että jotain löytää melkein aina kun etsii.

      Poista