19. lokakuuta 2017

10 outoa faktaa, joita ette ehkä tienneet minusta

Vuosikaudet on blogeissa pyörinyt "10 outoa faktaa" tai "10 asiaa, joita ette ehkä tienneet minusta" -postauksia, ja mäkin olen niitä blogihistoriani aikana tehnyt useampia. Oon käynyt nyt viime päivinä läpi mun vanhempia blogipostauksiani alkuvuodelta muuttaessani tän blogin tunnistejärjestelmää itelleni helpommaksi ja lukijaystävällisemmäksi, ja sitä tehdessäni tajusin, etten tämän blogin puolella oo esitellyt itseäni melkein ollenkaan, ja lukijoista löytyy sellaista porukkaa, jotka eivät mun vanhoja blogejani ole seuranneet alkuunkaan. Siksi saattekin nyt heti alkuun tällaisen pläjäyksen oudoista faktoista, joita ette ehkä (erittäin todennäköisesti) tienneet minusta!
1. Oon tarpeettoman multitaskingin maailmanmestari. Mä en osaa lukea samalla, kun joku kuuntelee musiikkia, tai katsoa telkkaria ajatuksen kanssa jos joku puhuu puhelimessa. Mulla ei ole kuitenkaan mitään ongelmaa kirjoittaa tätä merkintää samalla, kun katselen telkkarista American Dadia ja pelaan kännykällä Gardenscapesia. Joskus mä saatan jopa kantaa läppärin keittiöön ja laittaa ruokaa samalla! Tällainen multitaskaus ei kuitenkaan koskaan onnistu silloin, kuin siitä olisi jotain hyötyäkin.

2. Mun tekee aina mieli ruokaa, mitä mulla ei ole, ja kun saan sitä, mun ei tee sitä enää mieli. Toisaalta, eikös se näin mene? Mä saatan himoita sushia viikkokausia, ja saatuani itseni viimein sushibuffettiin sitä hakemaan, päädynkin syömään jotain ihan muuta. Nyt mä oon pari päivää himoinnut ramenia, mutta en uskalla sitä tehdä, kun pelkään himon menevän taas ohi ja ruuan jäävän seisomaan jääkaappiin.

3. Tykkään lukea, mutta inhoan uusien kirjojen etsimistä. Mä pelkään pettyväni lukemaani, joten mä tyydyn lukemaan samoja paria kirjaa uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.

4. Yksin ollessani mä puhun itsekseni englanniksi. Aina silloin tällöin mä myös selostan omia tekemisiäni ääneen, englanniksi, tottakai, ja samalla toivoen, että puhuisin muiden ihmisten kanssa yhtä sujuvaa englantia kuin yksinäni, sen perus suomalaisen rallienglannin sijaan. (Oon oikeesti tosi hyvä englannissa, mutta keskustelutilanteissa meen täysin lukkoon ja unohdan kaiken.)5. Edelliseen liittyen, toisinaan mä selostan tekemisiäni laulamalla. Mä selostan laulamalla myös muiden tekemisiä, ja saatan käydä kokonaisia keskusteluja itseni tai jonkun toisen kanssa laulamalla. Jonain päivänä mä lopetan sen, mutta se päivä ei ole tänään.

6. Television volumen on oltava aina tasaluvuissa. Yleensä se on 20 tai 25, iltakymmenen jälkeen 10 tai korkeintaan 15. Musta tuntuu, että telkkari on kohtuuttoman kovalla tai aivan liian hiljaisella, jos tiedän, ettei äänenvoimakkuus ole juuri oikein.

7. Mä tiedän aivan uskomattomat määrät tarpeetonta triviaa asioista, joista oon kiinnostunut. Tiesittekö, että Suomessa noitavainojen aikaan tuomituista suurin osa oli miehiä, ja että suomalaiset olivat keskiajalla erityisen tunnettuja Euroopassa nimenomaan noitina? Entä tiesittekö, että noin 70% sarjamurhaajista aloittaa tappamisen alle kolmekymppisinä, tai että Hitler halusi nuorempana papiksi? Mikään tärkeä ei mun päähäni kuitenkaan tartu.

8. Mä halusin nuorempana oikeuslääkäriksi. Eli tekemään ruumiinavauksia. Panostin yläasteella mun matematiikan numeroihin ja harkitsin yhdessä vaiheessa matemaattis-teollispainotteista linjaa lukiossa, mutta yläasteen lopulla mun motivaatio kemiaan ja fysiikkaan lopahtivat ihan totaalisesti, ja päädyin kuvataidepainotteiselle linjalle. Yhdeksästä kurssista kuvista ja seitsemästä musiikkia ei ollut mitään hyötyä jatkoa ajatellen, mutta mun motivaationi oli korkea ja kurssit kevensivät mukavasti kouluviikkoa.

9. Titanic on mun inhokkielokuvani, eikä Romeo ja Juliakaan oikein nappaa. Titanic lähti Southamptonista New Yorkiin 10. huhtikuuta 1912 ja upposi neljä päivää myöhemmin. Jackin ja Rosen vuosisadan rakkaustarina kesti siis neljä päivää, joten mun mielestäni on aivan naurettavaa, että sitä ylipäätänsä kutsutaan vuosisadan rakkaustarinaksi. Toinen naurettava rakkaustarina on Romeo ja Julia, jonka aikajana on kolme päivää. He menevät naimisiin tunnettuaan vain muutaman tunnin. Kuusi ihmistä kuolee heidän "rakkautensa" takia. Ja Julia on 13. Ei kiitos.

10. Mun lempiruoka koulussa oli kanaviillokki. Vasta jossain uutisoitiin sen olevan koululaisten inhokkiruokia, enkä mä ymmärrä miksi - sehän on vain vähän tavallista kirpeämpi curry-broilerikastike!Pystyykö kukaan samaistumaan, vai oonko ihan yksin näiden asioiden kanssa? Minkälaisia "outoja" faktoja teillä on itsestänne?

6 kommenttia :

 1. Hih, mä höpötän kans itselleni englanniksi :D Selostan samalla kun meikkaan tai teen ruokaa :D Ja tykkäsin myös kanaviillokista koulussa! <3
  Naurahdin tuolle Inhokkileffa-vastaukselle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan samat tilanteet noissa selittelyissä! :D Tulee ihan sellanen omanlainen hilpeä fiilis siitä, kun kertoilee omia touhujaan siinä samalla, kun touhuilee. Ihan hyvää harjoitusta, jos joskus tarvii voice overeita alkaa tekemään!

   Poista
 2. AAAAAH kanaviilokki! Mä teen välillä viilokkia ihan vaan palatakseni nuoruusmuistoihin, hillolla ofc! :D Ja ai että, mä samaistun kyllä niin moneen kohtaan, mä olen myös tällaisen turhan multitaskingin chämppiön, oon kerran onnistuneesti kattonut kahta sarjaa samaan aikaan... Sitten kun pitäisi tehdä koulujuttuja ja hengittää niin eihhh, tiukkaa tekee!

  Ja hei, mun mielestä kirjojen ettiminen on myös kauhean tuskallista, mutta pakko sanoa, että jopa ne pakolla luetut kirjat(koulujutut, TAAS) ovat olleet ihan jees. Kirjastossakin on kaiketi edelleen niitä "suosituimmat teokset"-hyllyjä jokaisella osastolla, ellei diggaa sitten jostain spessummasta genrestä :) Mä oon aika usein käynyt siellä Narinkkatorin suutarin eessä sunnuntaisin(mun muistaakseni) ilmaisilla kirjakierrätyslaareilla, sieltä löytyy helmiä ja saa kierrätettyä omat samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä hei! Pitääkin lähtä joku kerta käymään, mulla on muutamakin sellanen kirja, joita mulla on tuplat tai triplat, ja sais samalla uuet täytteet heti tilalle. :'D

   Poista
 3. Tosi jänniä ja arvaamattomia faktoja! Samaistuin niin kovaa tuohon trivia-asiaan, ja saan toisinaan kuulla siitä lähipiiriltä, että "täytyykö sun aina olla niin selvillä asioista, joista puhut" :D Mikään tärkeä aihe ei sitten jää päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, niinpä. :D Harmittaa välillä ihan sikana, ettei missään trivia-pelissä ole koskaan kysymyksiä omasta erityistietämysalueesta, ei ois muilla pelaajilla toivoakaan.

   Poista