24. lokakuuta 2017

Vakiokosmetiikka

Mähän en todellakaan meikkaa joka päivä - en aina edes juhliin. Ja silloin kun meikkaan, mä meikkaan lähes aina samalla tavalla, tai vähintään samansuuntaisesti. Oon siinä mielessä tapojeni orja, mutta toisaalta runsaiden toistojen vuoksi olen hionut tekniikkani huippuunsa, ja suoriudunkin meikkaamisesta ripeästi ja rutiininomaisesti, ja saanut vielä päälle pari kivaa kommenttia mun rajauksistakin.

Kosmetiikan suhteen oon tosi pihi, enkä omista mitään kalliita meikkejä tai ihonhoitotuotteita. Oon sitä mieltä, että pienellä vaivalla on mahdollista löytää erinomaisia meikkejä ja tosi hyvää kosmetiikkaa halvemmilta brändeiltä, vain murto-osalla kalliiden brändien hintaa.

Koska mä käytän samoja tuotteita uudestaan ja uudestaan, voisin oikeastaan sanoa, että esittelen teille tässä postauksessa paitsi vakiokosmetiikkaani, myös suosikkikosmetiikkaani!

primer Rimmel London: Stay Matte | meikkivoide essence Stay All Day 16h, sävy 15 soft creme | luomiväriprimer essence I ♥ Colour | peitevoide H&M Cover-up Concealer, sävy Almond Beige
Näiden kanssa on ihan perusmeininki: ensin primerit, sitten meikkivoide, sitten peitevoide. Tuohon Essencen meikkivoiteeseen oon törmännyt vasta muutama kuukausi sitten, enkä todennäköisesti tuu tästä enää pois vaihtamaan, sillä tää on eka meikkivoide, jota mun ei tarvi sekotella sävyä vaaleampaan tai tummempaan. Luomiväriprimerin, meikkivoiteen ja peitevoiteen levitän ja blendaan kaikki meikkimunalla.

Tää Rimmelin primer on myös erikoinen tapaus, koska mun iholla primerit ei yleensä toimi, vaan ne tekee meikkivoiteen kamalan paakkuisen ja sotkuisen näköiseksi. Tän Rimmelin primerin kanssa on kuitenkin toisin, ja taisi tästä tulla mun vakio ihan kertakokeilulla. Tää on samalla mun meikkipussin ehdottomasti kallein tuote, eikä tälläkään ollut hintaa kuin kympin verran.

poskipuna H&M, sävy Spicy Pepper | luomivärit H&M, sävy Obsidian, ja lahjaksi saatu nimetön nude-paletti | ripsiväri essence Forbidden Volume Rebel | eyeliner essence Liquid Ink
Oon vuosikausia kurissut siitä, ettei halvoilta merkeiltä löydy punaista luomiväriä, ja viime kesänä tajusin, että poskipuna sopii ihan yhtä hyvin myös silmämeikkiin. Ruskeaa palettia käytän lähinnä luomivakoon ja kulmien tekemiseen, ja mustalla luomivärillä hahmottelen rajausten paikat - ja käytän samaa väriä myös kulmien piirtämiseen (vaikkei kaikkien meikkigurujen mielestä niin saisi tehdä).

Ripsari ei oo mun vakioripsari, vaan yleensä käytän Essencen I Love Extreme -ripsaria. Tää on kuitenkin ihan kelvollinen korvike, kun en kaupasta viimeksi vakioripsariani löytänyt.

Eyelinerinä tää Liquid Ink on ihan 10/10, se ei leviä tai muuten suttaannu, ja ohuen ohuella siveltimellä saa tosi tarkkaa jälkeä halutessaan.

huulipuna essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss, sävy 02 Beauty - Approved! | poskipuna/highlighter The One Illuskin Blush, sävy Pink Glow | puuteri Lumene, sävy 03 Perfect Beige/Aurinkokaakao
Puuterina mulla on yleensä talkki, mutta kesän ja rusketuksen jäljiltä mulla on käytössä Murun äidiltä käyttämättömäksi jäänyt Lumenen puuteri. Murun äidiltä on myös tuo The Onen blush/highlighter-combo, josta mä sormella töpöttelen naamaani vain tota highlight-puolta, kun tuo pinkki on mun silmään niin ikävän värinen. Huulissa ehdoton lemppari on mun naamaan tosi neutraalin värinen, super kevyt ja pitkäkestoinen Essencen mattahuulipuna.

Tässä mun meikkipussin tärkein sisältö ja mun yleisimmin käytetyt meikkituotteet. Ootteko te itse kalliimman vai halvemman kosmetiikan ystäviä? Onko teillä kokemusta mistään näistä tuotteista, tai onko teillä suositella joitain muita halpoja perusmeikkejä?

2 kommenttia :

 1. Mulla on sekaisin niin kalliita ja halpoja meikkejä, koska molemmista löytää hyviä! :) Essenceä en oo koskaan kokeillut! L'orealilta löytyy tosi hyviä perusmeikkejä, esimerkiksi niiden True Match-meikkivoide on tosi hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut True Matchista kyllä tosi paljon hyvää! En oo uskaltanut sitä kyllä lähtä omineni kokeilemaan, mulla on sekasävyinen iho ja on niin hankala löytää meikkivoidetta, joka ei saa mua näyttämään pikku possulta tai Trumpin suihkurusketukselta. :'D Pitää varmaan käydä joku päivä Stockalla kysymässä joltain myyjältä, löytyiskö sieltä mulle sopivaa sävyä.

   Essenceä kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Valikoima on tosi monipuolinen ja kympillä saa kerättyä hyllystä ihan kattavat perusmeikit itselleen. Hinta-laatusuhde on erinomainen, sillä euron, parin meikeiksi ne ovat ihan huippuja, eikä häviö ole iso jos seasta löytyykin jokin ihan susi. :D Esimerkiksi toi Essencen eyeliner jota käytän, maksaa 1,40€, eli oon säästänyt pitkän pennin kun miettii, että mun edellinen vakiolineri maksoi sen seittemän euroa tuubi ja oli ihan yhtä riittoisa kuin tämäkin.

   Poista