16. maaliskuuta 2020

Amigo the Devil @ Nalen Klubb, Tukholma

Mun lempiartisteihini kuuluva Amigo the Devil, eli Danny Kiranos, kiersi Eurooppaa alkuvuodesta, ja mä lähdin Tukholmaan katsomaan kiertueen toiseksi viimeistä konserttia. Odotus oli mun osaltani pitkä, sillä mun oli tarkoitus käydä jo edellisellä Eurooppaan ulottuneella kiertueella käydä katsomassa Dannya Lontoossa, mutta Brexit-paniikista johtuneiden viisumivaikeuksien takia koko syksyn 2018 kiertue jouduttiin perumaan.Oon maininnut Amigo the Devilin muutaman kerran aiemmin, ensimmäisenä varmaankin postauksessani "5 lempibändiäni, joita et ehkä tunne". Amigo the Devil on siis pääosin akustista "murhafolkia" soittava yhden miehen yhtye. Edellä mainitun postauksen jälkeen Danny on julkaissut kokonaisen albumin, Everything is Finen, joka pitää sisältään uusia versioita vanhoista singleistä, mutta myös monia uusia kappaleita. Sarjamurhaajien ja parisuhdeväkivallan lisäksi Dannyn uudella levyllä on myös raa'an realistisia kuvauksia muun muassa vaikeasta masennuksesta.
Lämppäreinä keikalla toimivat ruotsalainen Fabian Månsson, sekä norjalainen Deathbarrel. Kumpikin lämppäreistä soitti teemaan sopivasti akustista folk-musiikkia, ja yllätyksekseni tykkäsin kummankin tyylistä hurjasti.

Keikkapaikka täyttyi hitaasti, mutta Amigo the Devilin noustessa lavalle puoli kymmenen aikaan oli pieni klubi täynnä. Parisen sataa ihmistä lauloivat mukana, juttelivat keskenään kuin vanhat ystävät ja keikan jälkeen päästiin juttelemaan myös Dannylle itselleen. Koskaan ennen en ole ollut keikalla, jolla yhteisöllisyys olisi noussut niin vahvasti esille,Mun alkuperäinen suunnitelmani oli ollut mennä keikalle yksin, mutta Facebookissa toimivassa Amigo the Devil Fellowship -nimisessä faniryhmässä tapasin ruotsissa asuvan Minnan, jonka porukan kanssa sain viettää illan. Porukasta oli tosi suuri apu monessa kohtaa, sillä en itse puhu kuin korkeintaan välttävää ruotsia, ja kyllähän seura teki muutenkin unohtumattomasta illasta entistä paremman.

Valtavan iso kiitos vielä Minnalle ja muulle porukalle seurasta! ♡Keikan jälkeen mekin pääsimme juttelemaan Dannylle, saimme valtavan suuret ja lämpimät halaukset ja muutamat yhteiskuvat. Danny on ehdottomasti yksi mukavimpia, hauskimpia ja rennoimpia ihmisiä, joita oon koko elämässäni tavannut, enkä malta odottaa seuraavaa kiertuetta tällä puolella maapalloa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti