13. lokakuuta 2023

Hullu on crazy, bailut on party - 4 x Käärijä

Kun sanon, että tän vuoden Euroviisut olivat aivan mielettömät, en varmaan ole tuntemusteni kanssa yksin. Meillä oli finaali-iltana kaveriporukalla kisakatsomo pystyssä, ja tunnelma oli kuin keski-ikäisillä miehillä jalkapallopelissä: pisteidenjaon aikana porukka vaan siirtyi tuoleillaan lähemmäs ja lähemmäs reunaa, kiroili, huusi ja itki. Moneen otteeseen on tullut kavereiden kanssa puhuttua, ettei viisuja tarvikaan enää ikinä katsoa, sillä mikään vuosi tulevaisuudessa ei tule vetämään vertoja tälle vuodelle.

Kuten monet muutkin suomalaiset, myös mä hurahdin täysin Jereen Vantaalta, ja tässä sitä nyt ollaan: neljä keikkaa takana ja vielä kaksi tämän vuoden aikana edessä. Vaikken mä todellakaan yllä keikkojen määrässä moneen tuntemaani ihmiseen, on Käärijä mulle kaikkein nähdyin artisti ikinä. Ei voi muuta sanoa kuin kiitos, rakas työpaikkani ja Epassi, kun olette rahoittaneet tätä sekoilua!

Varoitan tässä vaiheessa, että tää postaus on todella kuvapainotteinen, ja ennen kaikkea todella, todella pitkä.

Helsingin jäähalli Black Box 20/05/2023Eka keikka jolle lähdin oli melko extempore - oltiin kaveriporukalla edellisenä iltana Tallinnassa katsomassa Måneskinia, joten luonnollisesti epäröitiin vähän lähtöä. Kaks keikkaa, kaks päivää ja kaks maata tuntui kuitenkin siihen aikaan melkoiselta rutistukselta (ei tosin enää, mutta siitä kerron vähän myöhemmin). Onneksi kuitenkin lähdettiin, sillä keikka oli aivan mielettömän hyvä! Jos en ole aivan väärässä, löytyy siitä tallenne yhä Yle Areenasta.Tavastia 09/06/2023Lähdin Tavastian keikalle myös aika extemporesti, muistaakseni en ehtinyt miettiä lähtöä kuin korkeintaan pari viikkoa. Lähdin keskellä yötä alkavalle keikalle suoraan töistä, ajaa köröttelin Helsingin tietyömaiden keskellä hämärtyvässä illassa ja saavuin keikkapaikalle juuri ennen ovien aukeamista. Muistan keikkaa edeltävästä ajasta oikeastaan vain sen, että mua ahdisti aivan mielettömästi ja olisin halunnut lähteä kotiin - onneksi en lähtenyt, koska oloni parani välittömästi intron alkaessa.

Keikan jälkeen heitin kaverini yöpaikalleen Vantaalle, mikä tarkoitti sitä, että lähdin seikkailemaan autolla Helsingin keskustan läpi aamuneljältä, jonka jälkeen ajoin kotiin ja lähdin melkein samoilla silmillä töihin. En kuitenkaan ole katunut reissua hetkeäkään.
Allas Sea Pool 30/06/2023Kisakatsomoporukalla keksittiin lähteä keikalle ja pitää sitä omina henkilökohtaisina Pride-etkoinamme. Osa porukasta ajautui jo Benjaminin esiintyessä omille teilleen (ks. baaria kohti) ja jäi sille matkalle. Keikka herätti paljon keskustelua vielä Priden jälkeen kotimatkalla, eli väittäisin keikan olleen jälleen kerran vähintäänkin hyvä. Sää ainakin oli Prideä parempi - koko lauantain satoi vettä taivaan täydeltä, ja meidän leirimme vietti suurimman osan päivästä värjötellen sadeviittojen alla toivoen, että kesä kuivaisi minkä kasteli.V2 Viihteen valtatie 02/09/2023Lapsuudenystäväni Anninan syntymäpäivälle sattui keikka aivan hänen kotikaupunkinsa Porin naapurissa Harjavallassa, ja luonnollisesti olimme keikkapaikan oven takana jo ennen yhdeksää aamulla. Huhu kertoo, että paikalliset puhuvat edelleen siitä, kuinka Käärijän keikalle olivat ensimmäiset jonottamassa jo puoli kahdeksalta, tai ainakin se oli keikkapäivänä järjestäjien, järjestyksenvalvojien, ja samaan aikaan pidetyn Harjavalta Racen järjestäjien ja kilpailijoiden keskuudessa. Vettä alkoi tulla pari tuntia ennen ovien aukeamista taivaan täydeltä, mikä ei sekään onnistunut latistamaan tunnelmaa: eturivissä seistiin läpimärkinä mutta erittäin tyytyväisinä koko illan ajan.


Huh, tässä tämä nyt oli! Seuraavana mulla on edessä keikka Tampereen Pakkahuoneella perjantaina, eli kun tämä postaus näkee päivänvalon, olen jo Onnibussissa matkalla keikalle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti