22. maaliskuuta 2019

Twenty One Pilots @ Ziggo Dome, Amsterdam 12/03/2019Mä mainitsin jo Twenty One Pilotsin Helsingin keikkaa käsittelevässä postauksessa, että olin lähdössä katsomaa poikia myöskin Amsterdamiin, ja niin siinä myös kävi! Mä olen kirjoittanut erillisen postauksen Amsterdamin reissusta, joten tässä postauksessa mä keskityn ainoastaan itse keikkaan ja eroihin Ziggo Domen ja Helsigin jäähallin välillä.Keikka järjestettiin Amsterdam-Zuidin kaupunginosassa sijaitsevalla 17000 paikkaisella Ziggo Domella - ihan vertailun vuoksi mainittakoon, että Helsingin jäähallille, jossa Suomen keikka pidettiin, mahtuu "vain" 8200 henkeä, eli Amsterdamin keikan väkimäärä oli melkein kaksinkertainen verrattuna siihen.

Jono oli jaettu pieniin "karsinoihin", joissa porukka hengaili odottelemassa. Kun kävimme katsastamassa keikkapaikan ensimmäisen kerran puolen päivän maissa, oli näitä "karsinoita" keikkapaikan edessä kolme - kun menimme muutamaa tuntia myöhemmin itse jonottamaan, pääsimme seisomaan neljänteen.Jonolle oli varattu hyvin tilaa, eikä keikkapaikan edusta ollut tupaten täynnä ihmisiä. Ziggo Domen henkilökunta oli todella avuliasta ja mukavaa, niin sisätiloissa kuin pihallakin. Kun ovet viimein aukesivat, meidät jaettiin kahteen jonoon: istumapaikoille meneviin ja seisomapaikoille meneviin. Lisäksi tilaa oli varattu kolmannelle jonolle, joka vei merch-pöydälle, joka oli Domella sijoitettu kätevästi ulos, eikä suinkaan areenan aulaan, kuten se usein Suomessa järjestettävillä keikoilla on. Jonot eivät myöskään päässeet kerralla oville, vaan järjestyksenvalvojat päästivät muutaman sata ihmistä kerrallaan ovien edustalle.

Ziggo Domen narikka oli ilmainen, ja halutessaan tavarat sai jättää maksullisiin, lukollisiin lokerikkoihin. Koska porukkaa päästettiin sisään vähän kerrallaan, ei areenalla ollut jonoa vessoihin tai narikkaan.Vaikka me oltiin vasta neljännessä karsinassa, onnistuttiin silti saamaan tosi hyvät paikat tältäkin keikalta! Annina hyppi keikan mittaa lähemmäs ja lähemmäs lavaa, kun mä taas jäin suosiolla vähän kauemmas. Vaikka porukkaa oli edelliseen keikkan nähden melkein kaksinkertainen määrä, ei sitä ainakaan mun paikaltani permannolta huomannut - porukka oli tosi huomaavaista, eikä tälläkään keikalla tönitty, revitty hiuksista tai tökitty nuppineuloilla.

Settilista oli tällä keikalla sama kuin Helsingissä, ja lavashow'hun suurimpana erona mainittakoon päälavan ja B-lavan välille laskeutunut silta, jota pitkin Tyler ravasi edestakaisin keikan puolivälissä.Keikan jälkeen olo oli väsynyt mutta onnellinen. Matka hotellille tuntui kestävän ikuisuuden, mutta hotellin sänky ja rautatieaseman Burger Kingistä haettu eväs tekivät matkasta kävelyn arvoisen. Hotellilla kävimme läpi keikalta saatuja videoita, naureskelimme tyhmille inside-vitseille ja sammuimme kuin saunalyhdyt sillä sekunnilla, kun valot sammuivat ja päämme osuivat tyynyyn.

1 kommentti :

  1. Mun mielestä on kyllä ihan superia aina, kun joku matkustaa toiseen maahan katsomaan jotain mieluistaan bändiä! Itsekin olen jo muutamaan otteeseen lähtenyt Japaniin vain sitä varten, että näkisin oman lempibändini, koska no... Mikäs sen parempaa kuin päästä nauttimaan lempimusiikistaan maassa, missä he keikkailevat enemmän kuin esimerkiksi Euroopassa :D

    Oli kiva myös lukea, että keikkajärjestelyt olivat hyvät, eikä ollut sähläystä, mitä yleensä Suomessa keikoilla saattaa olla. Tärkeintä kuitenkin on, että keikka oli hyvä ja että nautitte siitä täysin rinnoin keikkaseurasi kanssa!

    VastaaPoista