13. marraskuuta 2018

Helsingin kirjamessujen saalis

Mä en ollut koskaan aiemmin käynyt kirjamessuilla, mutta tänä vuonna mä pääsin vihdoin kokemaan senkin. Mun kaverilla oli ylimääräisiä vapaalippuja kirjamessuille, ja saatiin Murun kanssa yhdet palkkioksi siitä, että Muru (joka haaveilee ryhtyvänsä opintojen jälkeen kustannustoimittajaksi) luki läpi kyseisen kaverin käsikirjoituksen läpi ja antoi siitä kommentit.Mulle tarttui kirjamessuilta mukaan Outlet-puolelta muutamakin kirja! Hintaa näillä kaikilla oli kaksi euroa, eli koko mun messusaalis kirjojen osalta tuli maksamaan kuusi euroa!

Ensimmäisenä on Anssi Kelan "Kesä Kalevi Sorsan kanssa", joka kertoo Johannes-nimisestä miehestä, joka herää onnettomuuden jälkeen sairaalasta. Sairaalasta päästyään Johannes alkaa pikkuhiljaa toipua, mutta onnettomuuden jälkeen hänen seuraansa on lyöttäytynyt edesmennyt pääministeri Kalevi Sorsa. Kyseessä on siis periaatteessa Faijan haamu, mutta täyspitkänä romaanina.

Pirunmeri on yli neljänsadan suomalaisen kansalaiskirjailijan yhteisteos, joka kertoo vanhan höyryristeilijä Steaven's Seagullin viimeisestä matkasta. Lopullisen kirjan ovat toimittaneet WSOY ja Roisto Oy, ja tarinan kirjoittamiseen sai osallistua kaikki halukkaat projektin verkkosivuilla ehdottamalla seuraavia juonenkäänteitä ja äänestämällä mieleistään ratkaisua. En ole tutustunut kirjaan vielä sen tarkemmin, mutta Kirjasampo.fi määrittelee sen genreksi kauhukirjallisuus, ja keskeisinä toimijoina siinä mainitaa paranormaalit olennot ja vainajat. Kirjaa on markkinoitu myös kansanuskopohjaisena, joten mun folkloristin sydämeni sykähti ajatukselle tämän kirjan omistamisesta. Tämä on teos, josta voisin blogin puolellakin puhua enemmän, kunhan saan sen ensin luettua!

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä on Pete Suhosen "Hitlerin kylkiluu", joka on poliittista satiiria ääriliikkeistä ja ihmisistä, joita moinen toiminta vetää puoleensa. Mä olen tainnut joskus mainitakin, että oon heikkona poliittiselle satiirille, joten tää oli aivan ehdoton ostos. Teos kertoo Veljeskunnasta, kolmesta suomalaisesta uusnatsiystävyksestä, joiden korviin kantautuu huhu, ettei Hitler olisikaan kuollut bunkkerissaan Saksassa ja haudattu, vaan tämän jäännökset olisivatkin todellisuudessa yhä vapailla markkinoilla. Tästä innostuneena Veljeskunta lähtee matkalle, tavoitteenaan ilmeisesti saada Hitlerin jäännökset itselleen.Kirjojen lisäksi mä upotin rahaani erinäisistä vanhoista kirjoista leikattuihin sivuihin! Meille päätyi yksi sivu, jossa on kuvia haikalojen anatomiasta, kaksi höyrylaivakuvaa, sekä yksi kuva kukasta, jonka lajia en valitettavasti muista nyt ulkoa. Näitä me päädyttiin katselemaan siksi, että kaverini oli edellisenä päivänä laittanut valokuvia noista höyrylaivoista, ja jos joku mut tuntee, niin oon poliittisen satiirin lisäksi heikkona myös höyrylaivoihin.

Näihin mulla upposi rahaa yhteensä kymppi. Tarkoituksena on varmaankin liimata näitä tummalle pahville ja kehystää niin, että näistä saisi kivoja sisustuselementtejä kotiin.Kävittekö te kirjamessuilla tänä vuonna? Mitä teidän mukaanne tarttui?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti