25. elokuuta 2018

Kesän 5 kuunnelluinta podcastia

Mä löysin toukokuussa tieni podcastien ihmeelliseen maailmaan, ja oon ollut ihan koukussa siitä asti! En käyttänyt kesän aikana montaakaan tuntia musiikin parissa, vaan uppouduin täysin mielenkiintoisten keskusteluohjelmien pariin - vuosia trendistä myöhässä, hups!

Mä en tiedä, miksen oo aikaisemmin alottanut podcastien kuuntelua, niitä on kuitenkin ollut ilmoilla jo vuosikausia. Jotenkin se on vain jäänyt, mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö? Kuitenkin, koska mun kesä on mennyt podcasteja kuunnellessa, aattelin esitellä teille mun viisi lemppariani kuluneilta kuukausilta!

True Crime Finland
Mun ensimmäinen podcastini oli Minnan pitämä True Crime Finland, joka käsittelee suomalaisia rikostarinoita Bodomin keissistä Axl Smithiin. Podcast päivittyy joka toinen viikko, ja jaksot kestävät normaalisti puolesta tunnista tuntiin. True Crime Finlandia ei valitettavasti löydä Spotifyn podcasteista, vaan oon käyttänyt iTunesia sen kuuntelemiseen. Kaikki jaksot löytyvät myös podcastin kotisivuilta.


Serial Killers
Parcastin Serial Killers -podcastissa Vanessa ja Greg kertovat sarjamurhaajista ympäri maailmaa. He käyvät läpi koko murhaajan elämän, ja keskustelevat psykologiasta murhien takana. Yhden murhaajan käsittelyyn käytetään yleensä kaksi jaksoa, joiden aikana käydään läpi murhaajan elämä ja teot, rikostutkinta, ja oikeudenkäynti. Podcastin uusi jakso julkaistaan joka ikinen maanantai, ja jaksot kestävät noin tunnin verran.

Unsolved Murders: True Crime Stories
Kuten Serial Killers, myös Unsolved Murders: True Crime Stories on Parcastin tuottama tarinapainotteinen podcast. Kuten nimikin jo kertoo, Unsolved Murdersin juontajat Carter ja Wenndy keskustelevat tunnin verran ratkaisematta jääneistä murhista ympäri maailmaa - Bodomkin tulee käytyä läpi! Kuten Serial Killersissä, yhtä tapausta käsitellään yleensä kahden jakson verran, ja uusi jakso julkaistaan joka tiistai.

Welcome to Night Vale
Welcome to Night Vale on pienen (ja kuvitteellisen) Night Vale -nimisen aavikkokaupungin radio-ohjelma uutisineen säätiedotuksineen. Night Valessa salaliittoteoriat ovat totta, abstrakti on normaalia, ja sen vuoksi podcastille lämpeneminen saattaa kestää hetken - mulla ainakin kesti hetken aikaa sulatella kaikkea kuulemaani ensimmäisen parin jakson jälkeen. Podcast päivittyy kahden viikon välein, ja jaksot kestävät yleensä puolisen tuntia.


The NoSleep Podcast
David Cummingsin luoma The NoSleep Podcast on kokoelma ääneen luettuja tarinoita Redditin r/NoSleep -foorumilta, jonne ihmiset saavat julkaista lyhyitä kauhutarinoita - jotka foorumin esittelyn mukaan "ovat kaikki totta, jopa ne, jotka eivät ole". Mun blogia pitkään lukeneet tietävät, että oon ihan höpsönä Creepypastoihin, ja tää podcast on korvannut täysin 100% fiktiiviset Creepypastat. Uusi jakso julkaistaan kahden viikon välein, ja jaksot kestävät puolesta tunnista puoleentoista tuntiin.


Löysittekö tältä listalta vanhoja tuttuja, vai olivatko kaikki uusia tuttavuuksia? Mitkä ovat just sun lempipodcastisi?

4 kommenttia :

 1. Hei parasta, joku muukin kuuntelee murhapodcasteja! Damn, pitääkin ottaa uudet tuttavuudet podcast-listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murhapodcastit on ihan huippuja! :D Kiva kuulla, että löysit jotain mieluisaa.

   Poista
 2. Jestas, nää kuulostaa hyviltä! Täytyy pariin tutustua oikein ajan kanssa, kiitos näistä :)

  VastaaPoista