13. joulukuuta 2018

Whitechapel Gallery

AVOINNA
Maanantaisin suljettu
Ti-ke 11.00-18.00
To 11.00-21.00
Pe-su 11.00-18.00

Osoite: 77-82 Whitechapel High St, London E1 7QX
Lähimmät metroasemat: Aldgate East, Aldgate




Lontoon Whitechapelissa sijaitseva, muistaakseni kaksi vai peräti kolmekerroksinen Whitechapel Gallery on taidegalleria, josta löytää maalausten ja patsaiden lisäksi video- ja installaatioteoksia. Se on sisällöltään monipuolinen, mutta erittäin kompakti galleria: koko rakennuksen kiertämiseen kului aikaa reilu puolisen tuntia.



Gallerian yhteydessä on isohko kirjakauppa, josta sai ostaa erilaisia taiteilijoiden elämänkertoja, taidehistoriikkeja sekä taideoppaita ja opetuskirjoja.

Sisäänpääsy galleriaan oli ilmainen, emmekä ainakaan törmänneet pääsymaksua vaatineisiin osiin näyttelyä. Kokonaisuudessaan Whitechapel Gallery oli mukavaa vaihtelua ainaisille museoille, joihin olemme ystäväni kanssa tottuneet, vaikka emme sille loppuviimein samalla tavalla lämmenneetkään kuin reissun muille museoille.



Huh, tässä viimein nämä maaliskuun reissun kulttuuripläjäykset! Lisää on kuitenkin tulossa, sillä lensin just maanantaina takaisin Suomeen Lontoosta ja reissun aikana tuli jälleen käytyä yhdessä jos toisessa mielenkiintoisessa paikassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti