14. toukokuuta 2018

Kesän 2018 bucket list

Vaikka mulla ei lomaa tänä kesänä olekaan, en aio jäädä töihin-kotiin-nukkumaan-toista -syklin vangiksi, vaan tehdä kesällä mahdollisimman paljon kaikkea kivaa aivan tavalliseen tapaan!

Mutta ensin, koska mä en täällä blogin puolella olekaan vielä kertonut mun kesätöistäni muuten, kuin ohimennen mainiten, aionkin kertoa teille mitä tuun kesän puuhailemaan. Mä nimittäin sain Lontoossa ollessani tietää, että pääsen kesäksi töihin Suomen merimuseolle, tarkemmin sanottuna merikeskus Vellamon yhteydessä sijaitsevalle museohöyrylaiva Tarmolle oppaaksi! Työt jatkuvat näillä näkymin elokuun loppupuolelle asti, ja sen jälkeen mulla on parin viikon "loma" ennen, kuin yliopistolla jatkuu taas opetus.

+ Rockfest. Lippu ostettu ja maksettu, seura löydetty, joten kesäkuussa meikä rokkaa Hyvinkäällä!

+ Naantalin Muumimaa ja Turun Caribia. Sekä Muru että mun serkkuni Lotta ovat kauan olleet lähdössä mun kanssani Muumimaahan, jossa muuten pikkulapsena kävin joka kesä ainakin kerran! Joten, me lyömme koko konkkaronkka hynttyyt yhteen jonkin vapaaputken aikana, pakkaudumme autoon, ja hurautamme länsirannikolle!

+ Käy Sapokan vesiputouksen päällä istuskelemassa. Sapokan puisto on kesäisin superkaunis paikka, ja vesiputouksen päältä näkee lähes koko keskusta-alueen. Mikä parasta, se on vain lyhyen kävelymatkan päässä mun työpaikaltani!

+ Helsinki Pride. Mun ja Murun jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut Helsinki Pride järjestetään taas kesä-heinäkuun taitteessa, ja mä todella toivon, että mulle sattuisi kulkue/puistojuhlapäivälle vapaa!

+ Mene tuurilla Varissaareen. Lukioaikana kävin koulukavereiden kanssa parina kesänä päiväreissulla Varissaaressa, jossa me harhailtiin punkkien täyttämän metsän poikki yhdelle kalliolle, jossa me istuskeltiin päivä lämmittämässä makkaroita auringonpaisteessa, kastelemassa jalkoja, ja nautiskelemassa elämästä. Jospa tänä vuonna pääsisi uudestaan?

+ Valkmusan kansallispuisto. Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Kotkasta sijaitsee kuvankaunis Valkmusa, jossa haluan ehdottomasti käydä kesällä valokuvaamassa! Iskä vei mua, mun veljiäni ja Lottaa nuorempana Valkmusaan vähän väliä, mutta vuosien saatossa se on vähän jäänyt.

+ Meripäivät. Meripäivät ovat vuosittain Kotkaan rantautuva nelipäiväinen ryyppyjuhla, jonka aikana meidän pienen kotikylämme väkimäärä nelinkertaistuu. On Meripäiväparaati, livemusiikkia, torimyyjiä, tivoli, ja Isopuisto täynnä humalaisia. Kaikessa kamaluudessaan Meripäivät kuuluvat kuitenkin lähes jokaisen kotkalaisen kesään, ja näin ollen siellä tulee käydä ainakin pyörähtämässä.

+ Museologian essee. Kesätöiden ohessa yritän suorittaa mun museologian opintojen loppuesseetä, jonka jälkeen mulla on museologian perusopinnot kasassa!

+ Lue pari kirjaa. Mun tän vuoden tavoitteisiin kuului lukea vähintään 12 kirjaa, joista oon tällä hetkellä saanut luettua kokonaiset yhden. Kesällä mulla on kuitenkin aikaa, ja toivottavasti motivaatiotakin, viedä tätä urakkaa eteenpäin!Onko kukaan teistä saanut kesätöitä, vai työskentelettekö jo vakituisesti? Minkälaisia suunnitelmia teillä on tälle kesälle? 

3 kommenttia :

 1. Kivan kuuloisia suunnitelmia! Mulla kesätyönä siivoojan hommat neljättä vuotta putkeen, mutta mikäs siinä! En tiedä paremmasta. Ps. Ihanat kuvat.

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihania suunnitelmia! Mä sain kesätöitä yhdestä paikallisesta kaupasta :) Viime kesäksi suunnittelin kaikkea kivaa, mutta jotenkin en vaan jaksanut töiden lisäksi mitään ihmeempiä tehdä. Tänä kesänä rahatilanne jonkin verran rajoittaa, mutta oon tänä vuonna käynyt jo uimassa, ekaa kertaa kolmeen vuoteen!

  VastaaPoista
 3. Meitsie vois lähtee kaveriks valkmusaa ja varissaariki kuulostaa aika jeesilt ;)

  VastaaPoista