7. toukokuuta 2019

Barbie: The Icon Kansallismuseossa kesällä 2018Lähes vuosi tästä visiitistä ja sain viimein aikaiseksi muokata kuvat tätä postausta varten! Kävin heinäkuussa 2018 katsomassa Kansallismuseossa Barbie: The Icon -näyttelyn, jossa esiteltiin erilaisia Barbieita nuken 60-vuotiaan historian varrelta. Näyttely oli Kansallismuseon vaihtuva näyttely, ja tällä hetkellä sen tilalla on nähtävissä 1.9.2019 asti Nick Brandtin pysäyttävä valokuvanäyttely Inherit the Dust.Näytillä oli paljon erilaisia nukkeja, joiden olemassaolosta en ollut edes tiennyt, eikä siellä puolestaan ollut monia keräilyharvinaisuuksia, joita siellä oletin olevan (kuten silmänsä avaava ja sulkeva Sleeping Beauty vuodelta 1998). Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt näyttelyn sisällöstä, sillä se keskittyi pelkkien keräilynukkejen sijaan koko Barbie-tuoteperheen historiaan ja esitteli monia eri nukkeja, toiset yleisempiä kuin toiset, eri vuosikymmeniltä.
Samaan aikaan kävin myös kiertämässä Kansallismuseon pysyvät näyttelyt, Esihistorian ja Suomen tarinan. Vaikka oon käynyt Kansallismuseossa useasti kuluneen vuoden aikana, on erityisesti Esihistoria mun mielestäni kerta toisensa jälkeen todella mielenkiintoinen!Tiesittekö muuten, että Kansallismuseoon on ilmainen pääsy perjantaisin kello 16-18? Tällöin on erinomainen sauma käydä tutustumassa Kansallismuseon tarjontaan.

1 kommentti :

  1. Kävin itekin kattomassa viime vuonna tuon Barbie-näyttelyn ja se oli kyllä ihana! Varsinkin ne kaikki naisikonien mukaan tehdyt nuket olivat aivan upeita <3_<3

    VastaaPoista