8. kesäkuuta 2017

Hiustenhoitorutiineja ja kasvupäivitys

Jostain syystä tuolla sivupalkissa näkyvää suosittua-listaa on aikojen alusta asti hallinnut mun hiuksista kertovien postausten trio, ja koska edellisestä kasvupäivityksestä on kulunut jo vähän vajaa kolme kuukautta, on varmaan korkea aika esitellä kaikille kiinnostuneille, kuinka mun tukkani on kuluneiden kuukausien aikana kasvanut. Kerron tässä samalla teille mun hiustenhoitorutiinistani, nyt kun mulle on sellainenkin kehittynyt.

Te, jotka ette tarinan kanssa ole vielä tuttuja, saatatte haluta tutustua ensin hiusteni tosi lyhyeen historiaan, eli postaukseen tammikuulta, jossa kerron vähän taustoja sille, millaisten vaiheiden kautta päädyin ajelemaan hiukseni kaljuksi vuodenvaihteessa. Oon tehnyt yhden päivityksen maaliskuussa, ja sitä pääset kurkkaamaan tästä. Lisäksi oon tehnyt Youtubeen videon, jossa vertailen heikkoa itsetuntoani tukemaan ostettuja peruukkeja keskenään; video löytyy tästä.
Maaliskuun puolivälissä mun päässä oli hiusta arviolta 2,5-3 senttimetrin verran, ja se oli juuri saanut ensimmäisen värinsä. Värjäys suoritettiin vaalennuspesulla, eli hapatteen ja vaalennusjauheen lisäksi sotkin kulhoon shampoota, hieroin kuiviin hiuksiin, vaahdotin ja annoin muhia puolisen tuntia, jottei hius vaurioituisi heti alkuunsa normaalista vaalennuksesta. Kaikki sen jälkeiset vaalennukset on tehty samalla menetelmällä, ja kaikki värjäykset ja keltaisuuden pois taittamiset on puolestaan tehty Biozellin color maskilla, jotka on lantrattu runsaaseen hoitoaineeseen. Pelkkää väriä tämä uusi hius ei ole siis koskaan nähnytkään, vaan kaikki on aina laimennettu mahdollisimman hellävaraiseksi.

Pesuun mä käytän taloudellisista syistä kaikkein halvimpia Xtran shampoota ja hoitoainetta, ja kerran kahdessa viikossa pesen hiukset lisäksi Biozellin syväpuhdistavalla shampoolla ja muhitan Biozellin syväkosteuttavaa hoitoainetta päässä tunnin parin verran, jotta tukka varmasti kosteutuu - vaalennuspesun jälkeen vähän pidempään. Pesuvesi on aina niin viileää kuin suihkusta tulee, eli ei kovin viileää, koska meidän suihkusta tulee jostain syystä vain lämmintä vettä. Pitäisi soittaa siitä huoltoon.

Lyhyiden hiusten hyviä puolia on se, että niiden pesuväli voi olla vähän pidempi ilman, että hius kuitenkaan näyttää likaiselta (ainakin mulla). Mä shampoopesen tällä hetkellä hiukseni kahdesti viikossa, ja niistäkin joka toisen kerran Lamictalin hoitavalla pesunesteellä kuivan, atooppisen ja ärtyneen päänahan vuoksi - kun pituutta tulee lisää, tulee joukkoon kolmaskin pesukerta.

Mä en lämpökäsittele mun hiusta tällä hetkellä ollenkaan, enkä käytä mitään muotoiluaineita, vaan mä yritän olla mahdollisimman hellä mun kärsineelle kruunulleni. Kampaan hiukset vasta niiden kuivuttua, tällä hetkellä kuivumiseen menee arviolta 30-45 minuuttia. On tosi helpottavaa huomata, ettei hiusten ja päänahan alkuvuoden kärsimys vaikuttanut niiden paksuuteen takaisinkasvaessa.Siitä pääsemmekin tähän päivään. Aamulla mittanauha tiesi kertoa, että pituutta hiuksella on jo kuusi senttimetriä, värinä tukalla on aivan ihana itse miksattu oranssi ja juurikasvua on jo reippaan sentin verran, mutta mulla ei todellakaan ole kiirettä hankkiutua siitä eroon. Suunnitelmissa mulla olisi hankkia vaalea liukuvärjäys latvoihin ja antaa tyven kasvaa ihan oman värisenään: ylläpito on huomattavasti hellävaraisempaa ja helpompaa, kun väriä tarvii laittaa vain latvoihin, eikä juurikasvusta ole haittaa, ja jos tämä hiuskatastrofi joskus uusiutuu, ei hiusta tarvi leikata tyvestä asti pois.

Joku kuitenkin kysyy tästä: kyllä. Mun tukka kasvaa luonnostaan tuollaisessa asennossa. Mulla on molemmilla ohimoilla ja päälaella niin voimakkaat pyörteet, että tukka sojottaa mihin sattuu, eikä hiusten runsas määräkään anna suortuvien laskeutua ennen, kuin pituutta ja täten massaa tulee tukalle vähän lisää. Mun ohimot sojottavat siis luonnostaan sivuille, ja mun päälaella karva kasvaa ylöspäin, enkä mä saa sille tehtyä mitään nyt, kun oon päättänyt, ettei tukka vielä tän pituisena mitään muotoiluaineita tule näkemään. Nyt jos vielä keksisi hyvän ihonhoitorutiinin niin olisi kyllä ihan huippua.

4 kommenttia :

 1. Toi sun tukka on niin nätti nyt!! 😍😍 ~mimo

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän hyvin sulla kasvaa tukka! Ja sulle sopii tosi hyvin tuollainen lyhyt hiustyyli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää tuntuu kyl välillä ihan älyttömältä tää kasvuvauhti, etenkin ku oikeen pysähtyy miettimään, miten paljon on parissa viikossa tullut lisää. :'D Kiitti hurjasti!

   Poista