25. helmikuuta 2017

Ystävänpäivälahjoja

Me päädyttiin Murun kanssa tänä vuonna siihen, ettei vietetty ystävänpäivää ollenkaan. Oikeastaan se päätös oli enemmän universumin kuin meidän, mutta me ei kuitenkaan tehty koko päivänä mitään erityistä. Poikia sen sijaan tuli hemmoteltua, ja pienet herrat saivatkin lahjan jos toisenkin ihan ystävänpäivän kunniaksi.
Peeta sai itselleen kaulapannan ja nimilaatan Mustista ja Mirristä. Me käytetään lenkkeillessä valjaita, mutta jos joskus tulee lähdettyä vaikkapa metsään juoksemaan tai mökille, eikä koira enää palaakaan kotiin, on pojalla hyvä olla nimi ja yhteystiedot mukana. Täällä Helsingissä me ei oikein päästä juoksemaan mihinkään, mutta kesä tulee ja mökkireissut odottavat, ja ensi viikolla Peeta pääseekin tädin luo Kotkaan, missä pojalla on mahdollisuus juosta vapaana läheisessä metsikössä.

Gimli puolestaan sai kauan odotetun raapimispuun! Pojan ensimmäinen raapimispuu hajosi kesällä, ja uudempi raapimispuu saatiin käytettynä vanhan asunnon rappukäytävässä sijaitsevalta vaihtopisteeltä. Se alkaa kuitenkin vedellä jo viimeisiään, ja kissan todettua ovenkarmit hyviksi paikoiksi teroittaa kynsiään, päätettiin, että asialle oli tehtävä jotain. Nyt vanha puu on saanut jäädä omaan arvoonsa, ovenkarmit rauhaan, ja uusi puu on käytössä monta kertaa päivässä: sitä raavitaan, sitä pitkin kiipeillään ja sen juuressa nukutaan. Onnistunut hankinta siis.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti