18. lokakuuta 2023

Suuri keikkaseikkailu (tai 4 x Joker Out)

Joker Out, eli tänä vuonna Sloveniaa Euroviisuissa edustanut bändi, jonka laulaja Bojanin bromance Suomen Käärijän kanssa on toistuvasti ylittänyt uutiskynnyksen, julkaisi kesällä Nordic Tourin - tai siis, köh köh, keikat Ruotsissa ja Norjassa, sekä neljä keikkaa Suomessa. Alunperin mun oli tarkoitus yrittää saada lippu yhdelle keikalle. Yhdelle, mä lupasin itselleni, mutta sitten yksi muuttui kahdeksi, ja kaksi kolmeksi, ja kuinka ollakaan, onnistuin ensimmäisellä yrityksellä nappaamaan liput Turun ja Tampereen keikoille.

Kun Tavastian ikärajaton keikka julkaistiin, onnistuin puolen tunnin armottoman Tiketin sivujen päivittämisen jälkeen saamaan sinne en vain yhtä, vaan kaksi lippua - täysin vahingossa. Mua jäi kovasti kaihertamaan se, etten ollut saanut lippua myöhemmälle Tavastian keikalle, tai siis Tavastia kakkoselle, kuten ryhdyimme keikkaseurueessamme sitä nimittämään.

Pitkän, tuskaisen metsästyksen jälkeen onnistuin kuitenkin saamaan lipun myös Tavastia kakkoselle, tosin nelinkertaisella hinnalla. Myönnetään, hinta kirpaisi kyllä syvältä, mutta jälkikäteen minusta tuntuu, että keikka oli jokaisen pennin arvoinen.

Jaan teille nyt läjän kuvia kaikilta neljältä keikalta, joten jälleen kerran varoituksena: postaus on pitkä kuin nälkävuosi, ja tungettu täyteen valokuvia.

20/09/2023
Tavastia, Helsinki


Saavuin paikalle viisi minuuttia ennen keikan alkua, mutta yllätyksekseni en ollut viimeinen tulija.

Tavastia ykkönen oli mielestäni hyvin tyypillinen ikärajaton keikka: vähän pliisu niin yleisön kuin esiintyjänkin puolesta. Kivaa kuitenkin oli, ja oli oikeastaan mukava aloittaa keikkaseikkailu vähän iisimmin - etenkin, kun seikkailun toinen keikka oli vain muutaman tunnin päässä.
  

Tavastia, Helsinki (taas)
20/09/2023, mutta myöhemminKävin ekan keikan jälkeen Kampissa ostamassa juotavaa ja jäin jonottelemaan illan seuraavalle keikalle. Tavastia kakkosen yleisö oli huomattavasti enemmän messissä ja tunnelma oli täysin erilainen kuin Tavastia ykkösellä. Saatiinpa me myös yllätysesiintyjä, nimittäin eräs Euroviisuistakin tuttu pieni vihreä mies, joka muuten ilmestyi Tavastia kakkosen jälkeen jokaisen keikan aikana lavalle.

Keikan jälkeen hyppäsin bussiin ja huristelin autolle, kävin läheisessä 24h Citymarketissa hakemassa vähän eväitä ja pesemässä naamani, jonka jälkeen huristelin autolla rauhalliseen paikkaan ja pistin takapenkille punkan pystyyn. En ollut koskaan aiemmin nukkunut autossa, mutta selvisin siitä huolimatta! Yö oli lämmin ja sateinen, ja aamun pilvisyyden turvin sain nukuttua kokonaiset seitsemän ja puoli tuntia. Ainoa miinus oli se, että autoni paksi on sen verran hassun mallinen, että jouduin nukkumaan huonossa asennossa, jonka johdosta pohkeeni oli mojovassa krampissa seuraavana aamuna, mutta onneksi se helpotti puolisen tuntia heräämisen jälkeen.


Logomo, Turku
21/09/2023

 
Logomon keikalta mulla ei ole oikeastaan mitään kuvia, koska Logomo oli meidän keikkaporukallemme pieni hengähdystauko kolmen päivän armottoman keikkailun keskellä: menimme jonottamaan vasta ovien jo auettua, ja jäimme aivan salin taakse miksauspöydän viereen hengailemaan. Meillä oli ihan omaa kivaa koko keikan ajan: tanssimme Macarenaa joka toisen biisin tahdissa, vedimme letkajenkkaa Plastikan kertosäkeessä ja harjoitimme erilaisia kulttimenoja Novi Valin aikana. Vaikka mulla ei ole juurikaan kuvia keikasta, on mulla sen sijaan lukuisia videoita porukastamme riehumassa yleisössä, ja vaikkemme pistäneetkään Novi Valin ajaksi suunnittelemaamme moshpittiä pystyyn, oli meillä silti hauskaa.
 


Olympia, Tampere
22/09/2023


Meillä oli Logomon jälkeen selkeä suunnitelma: ajaa Tampereelle, nukkua siellä muutama tunti ja lähteä sen jälkeen jonottamaan. No, suunnitelmamme toimi, osittain, nimittäin pääsimme Tampereelle, kävimme suihkussa ja suunnittelimme nukkumaan käyntiä - jonka jälkeen puimme päälle ja lähdimme ajamaan Olympialle. Olimme jonossa kello 2:30 aamulla. Itse kävin neljän aikaan vetämässä autossa muutaman tunnin välikuoleman, koska mun vastuullani oli meidän kuljettamisemme. Jonoon palasin vähän kuuden jälkeen, ja siellä sitä sitten istuttiin kahteen asti iltapäivällä, kunnes Olympian henkilökunta tuli jakamaan jo jonossa oleville jonotusnumerot ja hääti meidät matkoihimme. Lähdimme siis kaverin luo syömään, torkkumaan, ja valmistautumaan henkisesti illan koetukseen.

Olimme takaisin Olympialla viiden aikaan, jonka jälkeen vain norkoilimme keikkapaikan läheisyydessä kunnes saimme palata jonottamaan.

Ja että keikka olikin sen kaiken valvomisen ja jonossa istumisen arvoinen! Olympian keikka tulee ikuisesti olemaan mun mielessäni yhtenä mahtavimmista konserteista, jossa oon ikinä ollut. Itelläni se tosin päättyi aivan hysteeriseen itkukohtaukseen, siitä seuranneeseen paniikkikohtaukseen ja sen jälkeen vielä puolen tunnin itkuun, hupsis.


Mulla jäi kokonaisuudessaan reissusta läjä ihania muistoja, kourallinen uusia tuttavuuksia ja uusia, jännittäviä kokemuksia, joita tuun miettimään säännöllisen epäsäännöllisesti vielä kuolinvuoteellani. Olin kolmen päivän, kolmen kaupungin ja neljän keikan jälkeen fyysisesti, psyykkisesti ja emotionaalisesti aivan lopussa, ja koko viikonloppu sen jälkeen menikin oikeastaan nukkuessa, aina kun en ollut kiinni muissa aikuisen ihmisen vastuissa, kuten muutossa. Kivaa kuitenkin oli, vaikken ehkä tekisi samanlaista reissua enää uudestaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti