19. maaliskuuta 2019

National Maritime Museum

AVOINNA

Ma-su: 10:00-17:00

Osoite: Park Row, East Greenwich, London SE10 9NF
Lähimmät metroasemat: GreenwichMä oon ihan hupsahtanut mereen ja merenkäyntiin - ja merimuseoihin! Edellisellä Lontoonreissullani joulukuussa Milla veikin mut käymään Greenwichissä, jossa sijaitsee Englannin kansallinen merimuseo. Itse Suomen merimuseossa työskennelleenä olin superutelias näkemään, miten Englannin vastaava laitos oikein kilpailee kotimaisen kanssa, ja kerronkin siitä nyt teille.National Maritime Museum of England eli Englannin kansallinen merimuseo sijaitsee Greenwichin kaupunginosassa, aivan Greenwich Parkin edustalla. Muita nähtävyyksiä sen lähellä ovat muun muassa vanha kauppaklipperi Cutty Sark, viuhkamuseo, Greenwich Market, Greenwichin tähtitorni ja jopa vanhan roomalaisen temppelin rauniot.

Metrolinja DLR kuljettaa Lontoon keskustasta nopeasti Greenwichiin, ja metroasemalta kävelee suorinta tietä noin kymmenen minuuttia itse museolle.Merimuseo on pääosin ilmainen, mutta kuten monista muista Englannin museoista, myös sieltä löytyy maksullinen erikoisnäyttely. Tämänhetkisellä näyttelyllä on aikuiselle hintaa £10,35 ja sen aiheena on tähtien valokuvaus.

Museo sijoittuu kahteen kerrokseen. Näyttely on jaettu aihealueittain gallerioihin, ja jokainen galleria käsittelee esineistöllään ja taideteoksillaan eri ajanjaksoja englantilaisen merenkulun historiassa. Tällaisia ovat muun muassa maailmansodat, naparetkeily ja löytöretkeily. Osasta gallerioita löytyy kivasti puuhaa myös perheen pienimmille.Kuten saatoin odottaa, museo oli sisältöineen ihan supermielenkiintoinen! Ainoa (ja melkoisen iso) miinus tuli museon opasteiden vajavaisuudesta: erityisesti toinen kerros on melkoinen hullunmylly, jos ei pysähdy oikein huolella miettimään, minne menee. Yläkerran galleriat on sijoitettu rakennuksen reunoille siten, että keskelle jää valtava avoin tila, jonka lattialle on piirretty maailmankartta. Jokaiseen galleriaan pääsee käymään erillisestä ovesta aukean eri nurkista, mutta galleriat on mahdollista kiertää myös peräkkäin - mutta pelkästään toiseen suuntaan. Meille tuli puolessa välissä kierrosta vastaan ovi, joka ei yksinkertaisesti auennut meidän puoleltamme, ja jouduimme kääntymään takaisin ja etsimään eri reitin seuraavaan galleriaan. Myös alakerrasta yläkertaan siirtyminen siten, että kaikki galleriat tuli varmasti nähtyä, osoittautui melkoisen haasteelliseksi.

Kaiken kaikkiaan saimme museossa aikaa kulumaan noin 2,5 tuntia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti