21. elokuuta 2018

Museum of London

AVOINNA
Joka päivä 10:00-18:00

Osoite: 150 London Wall, London EC2Y 5HN
Lähimmät metroasemat: Barbican, St. Paul's, Moorgate



Museum of London on nimensä mukaisesti Lontoon kaupunginmuseo, joka sijaitsee aivan Cityn kupeessa, lähellä St. Paul'sin katedraalia, Liverpool Streetin rautatieasemaa, ja roomalaisten rakentamaa kaupungin muuria. Se käsittelee monipuolisesti Lontoon historiaa kivikaudelta nykypäivään. Museon aulassa suoritetaan melko tarkka turvatarkastus metallinpaljastimineen päivineen, kuin lentokentällä konsanaan.


Sisäänkäynti itse museoon tapahtuu mielestäni hieman hankalasti jalankulkusillan kautta. Sillalle pääsee kuitenkin portaita, liukuportaita ja hissiä käyttäen joko Aldersgate Streetin, Noble Streetin, London Wallin tai St Martin's-le-Grantin kautta, joten ensimerkiksi pyörätuolilla on esteetön pääsy sisälle museoon ja kaikkiin näyttelyihin. Paikan päältä on mahdollista lainata apuvälineitä liikuntarajoitteisille.



Näyttelyt ovat selkeästi opastettuja, ja etenevät kronologisesti eri aikakausien mukaan. Jokainen aikakausi, jota museossa on esitelty, on kokoelmaltaan laaja ja monipuolisesti toteutettu: perinteisten vitriineihin kätkettyjen esineiden lisäksi näyttelyissä on hyödynnetty äänimaailmaa, videoita ja jäljitelmiä esimerkiksi rakennuksista.



Aikaa museon rauhalliseen kiertämiseen kului noin kaksi tuntia. Museoon ja sen kaikkiin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti