6. huhtikuuta 2018

Tate Modern

AVOINNA

Su-to: 10:00-18:00
Pe-la: 10:00-22:00

Osoite: Bankside, London SE1 9TG
Lähimmät metroasemat: Blackfriars, Mansion House Underground, SouthwarkTate Modern on suuri modernin taiteen museo Lontoossa. Se on osa Tate-museoketjua, ja se on maailman suosituin modernin taiteen museo yli neljällä miljoonalla vuosittaisella kävijällä.


Tate Modern sijaitsee Thames-joen rannassa lähellä Big Beniä, parlamenttitaloa ja London Eye -maailmanpyörää, joiden luota pääseekin kävelemään noin vartissa museolle joen rantaa pitkin. Thamesin toisella puolella Tate Modernia vastapäätä seisoo St Paulin katedraali, jolta pääsee suoraan Tate Modernin oville Millenium Bridge -siltaa pitkin. Tate Modernin tiloina toimii vanha voimalaitos.Tate Modernin näyttelytilat on jaettu neljään kerrokseen ja kahteen rakennukseen. Ensimmäisessä kerroksessa on sisäänkäynti ja museon myymälä, kellarissa lipunmyynti ja narikka. Kellarista pääsee liukuportailla suoraan toiseen kerrokseen, jossa ovat ensimmäiset näyttelytilat.

Tate Modernin toinen, kolmas ja viides kerros ovat kaikille ilmaisia, mutta neljännessä kerroksessa sijaitseviin tilapäisiin näyttelyihin on ostettava lippu, joka tarkistetaan kolmannessa ja viidennessä kerroksessa, ennen portaisiin pääsyä, tai heti, kun astutaan hissistä. Kahteen kerrokseen on rakennettu tiloja yhdistävät sillat, jotta kävijöiden ei tarvitse vaihtaa rakennuksen puolelta toiselle kellarin kautta.Tate Modernissa on nähtäviä teoksia muun muassa Picassolta, Monet'lta ja Dalílta, mutta näiden lisäksi teoksia löytyy myös tuntemattomammilta tekijöiltä. Maalausten lisäksi esillä on valokuvia, installaatioita, videoteoksia ja veistoksia. Aikaa museon ilmaisten näyttelyiden rauhalliseen kiertämiseen kului noin kolme tuntia.

Sisäänpääsy tämänhetkisiin näyttelyihin (Picasso 1936 ja Joan Jonas) maksaa etukäteen Tate Modernin verkkokaupasta aikuiselta £22 per näyttely (£20 opiskelijoilta, yli 60-vuotiailta, työttömiltä ja 12-18-vuotiailta lapsilta), tai yhdessä ostettuna £30.

1 kommentti :

  1. Tosimielenkiintoisen näköinen!! Nää on kyllä hyviä postaksia, helppo laittaa itelle muistiin niin sitten kun joskus matkustaa nii on vinkit tallessa :)

    VastaaPoista