22. heinäkuuta 2017

Merikeskus Vellamo

Pikavuoro menneeseen

Vietettiin Murun kanssa treffipäivää mun kotikaupungissani Kotkassa pari päivää sitten, ja käväistiin merikeskus Vellamossa satamassa. Vellamon tiloissa sijaitsee Kymenlaakson museo ja Suomen merimuseo, ja rakennuksen yhteydessä laiturissa on museojäänmurtaja Tarmo, jonka kävimme myös kiertämässä.


Oon itse käynyt Vellamossa kerran aiemmin, fuksivuonna merihistorian kurssin ekskursiolla, ja Tarmossa mä oon käynyt viimeksi pikkulapsena, ennen, kuin Tarmo lähti Kotkasta kunnostettavaksi.

Auto Liikennemerkit Karhulan lasi Karhulan lasin näyttely Harmony Sisters

Vellamon museotilat koostuvat kahteen kerrokseen jaetuista näyttelyistä, museolaiturista sekä ulkohallista. Näyttelyitä tiloissa on Vellamon kotisivujen mukaan tällä hetkellä vähän reilut kymmenen, joista osa sekoittuu keskenään yhdeksi suureksi näyttelyksi. Näyttelyt käsittelevät muun muassa Itämeren tämänhetkistä tilaa, Karhulan lasitehtaan historiaa sekä Kotkan paikallishistoriaa.

Omia henkilökohtaisia suosikkejani näyttelyistä ovat Suomen merimuseon päänäyttely, Pohjantähti, Etelän risti, josta löytyy muun muassa meriarkeologisia jäänteitä hylyistä, sekä venehalli, jossa esitellään veneitä eri vuosikymmeniltä.

Pienoismalli Taideteokset Etsintäkuulutuksia Sukeltaja Poliisi valvoo KeulakuvaJoutilaisuuden tila Toimintaohjeita merihätään Tarmon käytävä

Tarmossa käyntiä varten sattui hieman ikävä sää, nimittäin taivas repesi sillä hetkellä, kun astuimme ulos, ja vettä tuli solkenaan siihen asti, että pääsimme sisälle jäänmurtajaan. Itse jäänmurtaja oli paljon mielenkiintoisempi kuin muistin lapsuudestani: en muistanut ollenkaan, että Tarmon sisätiloihin on mahdollista päästä tutustumaan. Ainoat muistoni olivat siis jäänmurtajan kannelta paahtavassa helteessä, mutta onneksi tämäkin asia tuli nyt korjattua.

Jäänmurtaja Tarmon kannelta Jäänmurtaja Tarmo

Onko kenellekään teistä merikeskus Vellamo tuttu?

psst! Kokeilin tähän postaukseen kuvien lataamista flickrin kautta, onko laadussa havaittavissa konkreettisia muutoksia?

4 kommenttia :

 1. En ole koskaan tuolla käynyt, mutta sait kyllä kiinnostumaan! Tosi hienoja kuvia oot myös räpsinyt :) Selailin sun blogias ja muutkin postauksesi olivat tosi kivoja, eli jään seurailemaan :)

  http://saraoonav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla, että sain edes jonkun kiinnostumaan! :'D

   Poista
 2. Vau, vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta paikalta! Ja tosi upeita kuvia oot ottanut :)

  VastaaPoista