keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kotikolo

Mä en koskaan esitellyt teille mun edellistä kämppää Vantaalla, ja tästä nykyisestäkin kirjoitetun postauksen poistin kahden minuutin jälkeen, koska en ollut tyytyväinen ottamiini kuviin. Tällä kertaa mä onnistuin kuitenkin napsimaan suursiivouksen päätteeksi muutaman kuvan, vieläpä valoisan aikaan, ja saan viimein julkaistua tän postauksen!

Mä ja Muru asutaan siis Gimli-kisun ja Peeta-koiran kanssa 52 neliön kaksiossa pohjoishelsinkiläisessä lähiössä. Me asutaan luhti/pienkerrostalon yläkerrassa, ja meillä on ihan mahtavat naapurit. Meidän asuntoon kuuluu pieni aidattu piha, jonka pari edellistä asukasta olivat laiminlyöneet täysin, ja joka me laitettiin naapurien avustuksella kuntoon heti ensimmäiseksi.
Verrattuna Vantaan kämppään, meidän keittiö on ihan sikaiso! Mun vanhan kämpän keittiö oli vain 2mx5m kokoinen käytävä olohuoneen ovenpielessä, joten on luksusta, että tänne mahtuu ruokapöytä, jonka ääressä syödä.

Meidän keittiökalusteet ovat ovelta katsottuna (kuten ylempi kuva) oikealla, ja vievät koko seinustan sieltä. Kaappitilaa on paljon, mutta jostain syystä kaikki meidän kaapit ovat täynnä. Keittiö on tosi valoisa, koska lähes koko keittiön takaseinä on lasia! Meillä on iso ikkuna, jonka vieressä on täyslasinen ranskalaisen parvekkeen ovi. Ikkunasta näkee meidän taloyhtiön sisäpihan, samoin kuin meidän oman pihan.

Tiskipöydällä meillä on kissan kulhot, koska Pepestä tuli yhdessä välissä niin reviiritietoinen, että se alkoi suojelemaan kissan kippoja kisulta itseltään, eikä siis päästänyt tätä syömään.
Olohuonetta ja keittiötä erottaa liukuovi, joka meillä on auki aina, kun meillä ei ole yökyläilijöitä. Koko kämppä näyttää paljon kokoistaan isommalta, kun ovi on auki. Meillä on siinä mielessä tosi hölmö pohjaratkaisu, että meidän eteinen ja vessa ovat melkein kohtuuttoman isot suhteessa muihin huoneisiin nähden. Kuitenkin, heti liukuoven toisella puolella on Murun meikkipöytä, jonka vieressä meillä on sohva. Ruokapöydän viereisen seinän toisella puolella, eli meikkipöydän ääressä istuessa selän takana, on sähköpiano. Pianon ja sohvan väliin jää pieni "käytävä".Olohuoneessa ikkunat ovat vähän hassusti, sillä meillä on melkein kahden metrin levyinen alue keskellä olohuoneen seinää, jossa kirjaimellisesti on vain seinää. Telkkaritason vieressä seinässä on pikkuinen tuuletusikkuna. Huomasitte varmaan, että kuten keittiössä, myös meidän olohuoneessa kaikki on mustaa, valkoista ja harmaata, ruskeilla ja vihreillä yksityiskohdilla.

Telkkaritasosta vasemmalla on tietokonepöytä, ja sen vieressä (ikkunoita vastapäätä) meillä on seinällinen kirjahyllyjä. Muru hamstraa kirkoja minkä ehtii, enkä mä ole oikeastaan yhtään sen parempi: mun kirjani täyttävät kuitenkin pääasiassa makuuhuoneen kaappeja, koska ne ovat enimmäkseen kaksoiskappaleita jo hyllyssä olevista kirjoista.Hyllyjen vieressä on oviaukko, josta pääsee eteiseen. Vastapäätä olkkarin ovensuuta on makuuhuone, jonka yksi seinä on pelkkää valtavaa kaapistoa! Takaseinä makuuhuoneessa on maitokahvin ruskea, ja samaa sävyä ovat meidän pimennysverhot ja päiväpeitto.

Olohuoneen ovelta katsottuna vasemmalla eteisen toisessa päässä ovat vessan ja tuulikaapin ovet.

Jos joku pyytäisi mua selittämään meidän kämpän pohjapiirroksen vieläkin epäselvemmin, en tiedä, osaisinko! :'D Kuitenkin, tällainen on mun pieni kotikoloni! Paljon harmaata, valkoista, mustaa, ruskeaa ja vihreää. Minkälaisia värejä teidän sisustuksessa on?

1 kommentti:

  1. Onpa ihana koti! Tuo väriskaala on niin goals, meillä kun on niin rönsyileväinen väripaletti, ja kaikki värit ei ihan soinnu toisiinsa :D Erityisesti diggaan noita teidän pitsiverhoja, ne jotenkin pehmentää kuvien tunnelmaa <3

    VastaaPoista