lauantai 9. joulukuuta 2017

Q&A: vastaukset kysymyksiinne

Ihan liian pitkä tovi on vierähtänyt siitä, kun oli edellisen kysymyspostauksen aika. Lupailin tehdä niistä videon, mutta pimenevät päivät ovat vaatineet veronsa, enkä yksinkertaisesti ole ehtinyt kuvaamaan videoita. Kevääseen asti ei kuitenkaan tarvi vastauksia odottaa, sillä saatte ne nyt! Ken tietää, ehkä kevään koittaessa teen uuden kysymyspostauksen, jonka vastaukset saatte oikeasti videolla!

Oon jakanut saamani kysymykset vähän ympäripyöreisiin aihealueisiin, joten älkää ihmetelkö hieman hassua otsikointia - aihealueiden rajaukset ovat todella ympäripyöreitä.
Arvokysymyksiä

Mikä on sun sydämenasia? Sellanen asia siis et oisit valmis marssimaan, kampanjoimaan ja osoittamaan mieltä sen puolesta?
Tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat tietysti lähellä sydäntä, mutta erityisen tärkeänä pidän koulutusta. Suomessa asiat ovat siinä mielessä hyvin, että meillä on vielä toistaiseksi mahdollisuus maksuttomaan koulutukseen, ja vaikka Sipilä ja kumppanit ovat tehokkaasti leikanneet koulutuksesta, on meillä loppupeleissä asiat varsin hyvin, kun vertaa moneen muuhun paikkaan maailmassa.

Jos saisit muuttaa yhden vääryyden maailmassa, mikä se olisi?
Mä poistaisin epätasa-arvon. Kun ihmiset lakkaisivat keskittymästä siihen, kenen elämä on toista arvokkaampi, ja kenen kuuluu saada enemmän ja kenen vähemmän. Kun kaikki olisivat samalla viivalla ja kohtelisivat toisiaan sen mukaan, voisivat ihmiset käyttää energiansa muiden ongelmien ratkaisemiseen. Epätasa-arvon poistaminen johtaisi myös suoraan monien konfliktien päättymiseen, sillä jos epätasa-arvo olisi kokonaan poistettu, ei olisi ihmisiä, jotka tavoittelevat vain omaa etuaan.

Asia, josta haluat puhua enemmän, muttet ole saanut aikaiseksi?
Mä haluaisin kirjoittaa kehopositiivisuudesta, koulutuksen tärkeydestä, kantaa oman korteni kekoon mielenterveysongelmien stigman poistamiseksi, ja puhua ihmisoikeuksista. Mä oon avannut jo aiemmin täällä blogin puolella syitäni olla kirjoittamatta asioista, mutta olen pikkuhiljaa kastanut varpaitani tärkeämpien asioiden jääkylmissä vesissä, ja aion tulevaisuudessa kirjoittaa enemmän muun muassa edellä mainitsemistani aiheista.Tyyli ja muoti

Jos sun olisi nyt valittava yksi tyylisuunta (ei se nykyinen mihin pukeudut), mikä se olisi?
Mä olen niin tylsä, että valitsisin varmaankin tumblr-hipsterin, sillä se on niin lähellä nykyistä tyyliäni, ettei minun tarvitsisi etsiä mitään uutta vaatekaappiini. Jos sen taas pitäisi olla jotain vähän kauempaa haettua, haluaisin varmaankin kokeilla pastel goth -tyyliä.

Jos saisit 1000€ ihan mihin tahansa kauppaan, mikä se olisi?
Monki, ehdottomasti! Vaatteet ovat tyyliltään niin mua, koot ovat useimmiten reiluja, ja vaatteet ovat kestäviä ja mukavia päällä. Hinnat ovat vähän korkeammat, kuin saman konsernin muissa liikkeissä, eli Henkkamaukassa, mutta sen näkee kyllä laadussa aivan selkeästi.


Matkustelu ja asuminen

Jos saisit matkustaa minne tahansa ja tehdä siellä mitä tahansa, minne matkustaisit ja mitä tekisit? Mä haaveilen reissusta Jenkkeihin, ja kliseisesti kuuluisasta Route 66 -roadtripistä lähes koko Amerikan halki! Oon ahimnut netistä erilaisia reissublogeja, jotka kyseisen reitin ovat ajaneet, ja mua syyhyttää päivä päivältä enemmän vain lähteä, mutta ehkä sitten joskus tulevaisuudessa.
Mun ykköslemppari blogi aiheesta on Route 66!
Jos et asuisi Suomessa, missä haluaisit asua?< Oon varmaan tylsä, mutta sanon, että Englannissa, ihan vaan siksi, että osaan kielen, pidän maasta ja sen kulttuurista, julkinen liikenne on hyvää ja halpaa, ja lentämällä pääsee melkein mihin tahansa.

Blogi

Mikä on blogin kirjoittamisessa parasta? Entä huonointa?
Parasta blogissa on ehdottomasti se, kuinka blogin avulla olen onnistunut yhdistämään niin monta harrastusta toisiinsa, ja saanut itselleni kiinnostavan ja hauskan vapaa-ajan aktiviteetin. Mä saan valokuvata ja kirjoitella niitä näitä, ja jakaa elämän iloja muiden kanssa. Mä olen tavannut blogin kautta aivan uskomattoman mahtaviin tyyppeihin, joita en olisi varmaan ikimaailmassa tavannut, jollen olisi alkanut pitää blogia vuosia sitten.

Huonointa blogin pitämisessä on varmaankin tätä nykyä se, että bloggaamisesta pyritään tekemään koko ajan ammattimaisempaa ja ammattimaisempaa. Pinnalle pomppaa jatkuvasti uusia, toinen toistaan kaupallisempia ja ammattimaisempia blogeja, joista puuttuu persoona ja joiden ainoa tarkoitus tuntuu olevan tehdä mahdollisimman paljon blogiyhteistyötä yritysten kanssa. Huonoa on myöskin se, että bloggaaminen tuntuu olevan tosi monesta so last season, ja monet blogit, joita olen seurannut vuosia, ovat siirtyneet Youtuben puolelle.Minä ja muuta sellaista

Missä olet kymmenen vuoden päästä?
Kymmenen vuoden päästä mä olen tekemässä vakituisesti oman alani töitä joko Oulussa tai Tampereella. Mä olen naimisissa, ja me asustellaan joko omakotitalossa jossain keskustan tuntumassa, tai vuokrakämpässä keskustassa. Meillä on muutama kissa, mahdollisesti koiranpentu - Pepe on kymmenen vuoden kuluttua jo varmaankin siirtynyt vihreämmille niityille.

Suurin haaveesi?
Oman alan työt tietenkin! Folkloristien voi olla hankala löytää työpaikkoja, mutta onneksi mulla on museologian opinnot tukemassa työnhaussa. Museotyö on siis sellainen, mikä minua kiinnostaa.

Mihin olet tällä hetkellä tyytyväinen omassa elämässäsi?
Mun terveys on paranemaan päin, enkä ole enää loputtoman väsynyt koko aikaa. Mulla on katto pääni päällä, rakastava kumppani, kaksi pientä karvalasta. Mä saan opiskella rakastamaani alaa, mulla on hyvät välit mun vanhempiini, ja mulla on aikaa kirjoitella blogia vuodesta toiseen.

Mitä opiskelet?
Mä opiskelen Helsingin yliopistossa folkloristiikkaa, eli kansanperinteen tutkimusta. Oon kirjottanut folkloristiikasta täysin oman blogimerkinnän, jonka löydätte täältä!

Minkälainen olisi sun unelmapäivä? Mistä sun hyvä päivä koostuu?
Mun hyvä päivä on aika samanlainen, kuin mun unelmapäivä: aamulla saa nukkua pitkään, ja aamulla ei ole kiire mihinkään. Koiraa käyttäessä ei ole tuulista tai sateista, vaan mielellään vähän auringonpaistetta. Jääkaapissa on maitoa aamuteehen, ja Netflixistä löytyy jotain hyvää katsottavaa. Oon edellisenä iltana rullaillut pari sushirullaa ruuaksi, illalla voidaan sytyttä muutama kynttilä, ja illemmalla pääsee aikaisin nukkumaan.

Kolme lempitekstuuria?
Kostea ruoho, kaarna, ja tuore multa.

Minkä leffan pystyt katsomaan aina uudelleen ja uudelleen?
Taru sormusten herrasta! Oon nähnyt kaikki leffat niin monta kertaa, että mun vanhat VSH-kasetit eivät enää pyöri kunnolla, ja osaan leffat ulkoa. Mä rakastan rakastan rakastan niitä leffoja!Mikä on mielestäsi kaunein sana?
Vapaus, sekä itse sanana että sanan merkityksenä.

Mikä kirja olisit jos saisit valita? Entä ruoka?
Mä olisin kirjana varmaan Pasilasta tuttu kuvitteellinen kirja Mies seuraa ruohon kasvua. Ruokana mä olisin varmaan kantarellikeitto.

Olisitko mieluummin loppuelämäsi käymättä suihkussa vai pesemättä hampaita?
Mä olisin varmaan käymättä suihkussa, koska omasta hygieniastaan voi huolehtia vaikkapa kylpemällä (heh heh), tai kosteuspyyhkeiden ja pesulappujen avulla. Lisäksi hiustenpesu on modernin ihmisen keksintöä, ja nykyään on yhä yleisempää ja yleisempää elää pesemällä hiuksensa pelkällä vedellä.

Millä kolmella biisillä kuvailisit itseäsi?


Uskotko horoskooppeihin? Entä yliluonnolliseen?
Horoskoopit muodostuvat ylimalkaisista lauseista, joille on helppo löytää vastineita omasta elämästä, jos niitä alkaa oikein kunnolla ajattelemaan. Esimerkiksi, minun horoskooppini lupasi, että elämääni astuu tumma muukalainen samaisella viikolla, kun päätimme ottaa Peetan - pienen, mustan koiranpennun. Kyseessä ei siis ole mitään ihmeellistä, vain joukko tulkinnanvaraisia lausahduksia.

Yliluonnolliseen mä taas uskon, mutten siinä perinteisimmässä merkityksessä. Mä en usko "kummituksiin", vaan mä uskon jäännösenergiaan. Mä uskon siihen, että voimakkaat tunteet ja jotkin tapahtumat voivat jättää jälkensä johonkin paikkaan. Mä uskon, että ihmisen kuollessa voivat ajatukset ja tunteet jäädä elämään jossain muodossa. Mä en kuitenkaan usko fyysisiin olentoihin, jotka pystyvät jollain tavalla vahingoittamaan ketään, tai kilistelemään kahleita.

Mikä on sun MBTI-tyyppi?
Mun MBTI-tyyppi on INFP, eli sovittelija.

Mikä on tärkeintä elämässäsi juuri nyt?
Perhe, koti ja ystävät.

Mitä tekisit, jos heittäisit pelkosi sivuun?
Mä pelkään aivan kuollakseni korkeita paikkoja, joten benji-hyppy olisi varmaankin se "The Juttu", jos en enää pelkäisikään.
Lisää musta voitte lukea näistä:

6 kommenttia:

 1. olipa kiva lukea sun vastuksia näihin kysymyksiin!!:)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyviä vastauksia – ja jösses, mitä kysymyksiä! Aina kun avaa tällaisen Q&A-postauksen, odottaa, että siellä vastaillaan lempiväreihin ja lempikosmetiikkaan, ja vaikka niissä ei ole mitään pahaa, tuntuu joskus puuduttavalta lukea samanlaisia vastauksia kerta toisensa jälkeen.

  Toi jäännösenergia on muuten sellainen juttu, mihin mäkin uskon, mutta en oo löytänyt sille sopivaa termiä. Kiitos taas, kun valistit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin positiivisesti yllättynyt näistä kysymyksistä! :D Olin valmistellu itseni henkisesti just nimenomaan niihin lempiväri/lempiripsari -kysymyksiin, mut sainkin sopivan mixin ajatuksia herättäviä ja kevyempiä kysymyksiä!

   Poista
 3. Todella kiva tietoisku susta kun pääsin viimein kurkkaamaan sun blogisi! Tällaisilla postauksilla on hyvä aloittaa uutukaiset blogit:D
  Hei mäkin voisin katsoa Taru Sormusten Herrasta leffat uudestaan ja uudestaan, mä rakastan niitä! Itse pidän kovasti myös Hobitti- trilogiasta ja haluan katsoa ihan ensiksi ne jos alan harkita TSH:n katsomista:D
  Pakko myös sanoa samaa mitä Iida, nää kysymykset on ihan huippuja. Mä en sen vuoksi oo aikoihin tehnyt kysymyspostausta kun pelkään että siellä tulee nimenomaan just näitä kysymyksiä että mikä on sun lempiväri ymmä ym.. Pitäisi varmaan vaan uskoa että mullekin tulisi jotain erikoisempia kysymyksiä ja aloittaa tää Q&A-postaus.
  Ja hei, onpahan muuten ihana kisu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikäää, Hobitti on myös aivan ihana! Vielä jonain päivänä mä pakkaan tavarani ja lähden Uuteen-Seelantiin, ihan vaan koska se on Keski-Maa.

   Ja hei, tee ihmeessä kysymyspostaus! :D Laitan heti mietintämyssyn päähän ja alan miettiä kiperiä kysymyksiä, heh.

   Poista