tiistai 26. maaliskuuta 2019

Hääupdate!

Meidän häihin on aikaa enää vaivaiset seitsemän kuukautta -  aika on mennyt aivan mielettömän nopeasti, ja tekemistä tuntuu riittävän vaikka muillekin jaettavaksi. Ettei epätoivo ihan totaalisesti kuitenkaan pääse yllättämään, ajattelin koota teille (ja itselleni) pienen listan asioista, jotka me olemme saaneet jo alta pois.


☑︎ Hääpaikka

Käytiin jo joulukuun puolella katsomassa Vantaalla erästä potentiaalista juhlapaikkaa ja laitettiinkin sinne jo alustava varaus, mutta jokin siinä jäi kaihertamaan - paikka oli ihana, mutta sieltä piti poistua automaattisen hälytysjärjestelmän vuoksi todella aikaisin, eikä sinne tahtonut päästä mitenkään järkevästi muuten kuin omilla autoilla. Aika pian sen jälkeen törmäsimme Kotkassa sijaitsevan juhlapaikan mainokseen Instagramissa ja rakastuimme aivan silmittömästi sen sijaintiin, maisemiin ja miljööseen. Kävimme katsomassa paikkaa ja varasimmekin sen välittömästi.

☑︎ Vieraslista

Meille on tulossa melkoisen pienet häät, vain noin 50 vierasta, joista kaikki ovat joko sukulaisia tai läheisiä ystäviä. Me päätettiin hyvin varhaisessa vaiheessa, että kutsumme häihimme vain ja ainoastaan ne ihmiset, jotka oikeasti sinne haluamme - emme nähneet aiheelliseksi lähteä paisuttamaan budjettiamme sen takia, että saisimme jokaisen kummin kaiman kissanpojankin kutsuttua juhliin.

☑︎ Teema

Koska meidän juhlamme sijoittuvat ihan loppusyksyyn - ja vieläpä pyhäinpäivälle! - päädyimme valitsemaan teemaksemme sadonkorjuun. Väreinämme ovat ruskan värit, mutta pääpaino on viininpunaisessa ja kullassa, joita hyödynnämme muun muassa koristelussa. Ei auta kuin toivoa, että marraskuun alussa on vielä edes vähän lehtiä puissa, että saataisiin kivoja kuvia!


☑︎ Hääpuku

Muru hommasi oman morsiuspukunsa jo viime elokuussa, ja kävimme sen liikkeeltä hakemassa pari viikkoa sitten. Mulla itselläni onkin tämä puvunmetsästys ollut astetta kinkkisempi homma, koska mun mieleni muuttuu aivan uskomattoman nopeasti kaikissa vaatteisiin liittyvissä päätöksissä - mulla on tilattu Asokselta aivan ihana morsiuspuku, mutta siltä varalta, että mua jostain syystä alkaa jännittää sen pitäminen, ollaan koottu mulle kirppareilta myös vähän varmempi asukokonaisuus, nääs musta kauluspaita ja takki.

☑︎ Kutsujen suunnittelu

Varsinaista tilausta ei olla vielä laitettu menemään, mutta meillä on jo nakitettu kutsujen suunnittelu yhdelle Murun kaasoista! Nyt vain odottelemme, millaiset kutsut meille onkaan luonnosteltu, ja laitamme itse paperikutsut tilaukseen Ifolorin tai vastaavan firman kautta. Kutsut olisi tarkoitus postittaa viimeistään kesäkuun lopussa, koska monet meidän kavereistamme ovat vastuullisia, työssäkäyviä aikuisia, jotka tarvitsevat aikaa varautua, ja osa taas asustaa ulkomailla.

☑︎ Alustava menu

Alkupalat, pääruoka, jälkkärit... Kaikki on alustavasti suunniteltu! Muru on ottanut tässä viime päivinä reippaasti yhteyttä eri pitopalveluihin ja pyydellyt tarjouksia. Kohta meidän onkin jo aika lyödä lukkoon lopullinen menu ja valita, mistä haluamme ruokamme saada. Jännittävää!


☑︎ Sormukset

Muru sai sormuksekseen mun mummoni huomenlahjasormuksen, ja mulle tilataan Timanttisten kautta kustomoitu versio eräästä heidän valikoimistaan löytyvästä sormuksesta. Muru rakastui ihan täysillä ideaan kyseisestä sormuksesta mun vihkisormuksenani, ja mä itsekin tykkäsin sormuksesta, mutta valitettavasti alkuperäinen sormus on valkokultaa, mistä mä en innostunut alkuunkaan - hinta oli melkoisen tähtitieteellinen, plus mun kihlasormukseni on hopeaa, ja halusin ehdottomasti hopeisen vihkisormuksenkin. Onneksi Redin Timanttisilla myyjänä ollut nainen ilmoitti meille, että voi soittaa valmistajalle ja kysäistä, saisiko kyseisen sormuksen teetettyä hopeisena, ja kas vain, valmistaja näytti vihreää valoa idealle ja pudotti sormuksen hinnan yhteen neljäsosaan alkuperäisestä! Score!

☑︎ Hääseurue

Multa löytyy itseltäni kolme kaasoa, plus mun serkkuni, joka toimii enemmän mun oikeana kätenäni ja järjen äänenä, Muru puolestaan on haalinut itselleen kokonaiset viisi kaasoa.

☑︎ Hääsivut

Muru ei innostunut ajatuksesta, että kutsukuoresta tehtäisiin hirvittävän paksua kaiken maailman ajo-ohjeiden ja muiden vastaavien avulla, joten päädyin askartelemaan meille hääsivut nettiin, ja kutsun loppuun tulee vain osoite ja salasana sivustolle. Itse sivustolta puolestaan löytyy sitten kaikki menusta ohjelmaan ja ajo-ohjeista yöpymismahdollisuuksiin asti. Melkoinen urakka, mutta ehdottomasti sen arvoinen - oon tosi tyytyväinen siihen, millainen meidän sivustosta oikein tuli. Ehkä mä jonain päivänä jaan tännekin joitain ruudunkaappauksia sieltä, ken tietää!

☑︎ Soittolista

Ihan rehellisyyden nimissä mun on mainittava, että soittolistoja mulla on tehtynä nyt neljä, ja ensimmäisen oon tehnyt kuukausi siitä, kun mentiin Murun kanssa kihloihin yli neljä vuotta sitten. Hupsista.No, mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi meillä on siis edessä valokuvaajan etsiminen, printattujen kutsujen tilaus ja postitus, pitopalvelun varaus ja täydellisen hääkakun etsiminen. Sanoisinkin, että kuluneet kuukaudet ovat varsin tehokkaasti käytetty, eikä meillä ole oikeastaan mitään koristeita isompaa enää aloittamatta. Onneksi mulla on töiden ohella koko kesä aikaa askarrella juuri meidän näköisiä koristuksia!

Mitä mieltä olette, kiinnostaako teitä kuulla tarkemmin jostain tietystä meidän häihimme liittyvästä, vai läpätänkö jatkossakin mitä mieleen juolahtaa? :'D

2 kommenttia:

  1. Hei apua, ihanaa lukea teidän hääjärjestelyistä! Tällaisia postauksia ehdottomasti lisää sitä mukaa, kun järjestelyt etenee :)

    VastaaPoista
  2. Vaikka itse en seurustele, en ole menossa naimisiin enkä ole sen suurempi hääihminen niin haluaisin ehdottomasti lukea tulevaisuudessa enemmänkin teidän hääjutuistanne! :) Jostain syystä tällaiset postaukset ovat ihania ja kiinnostavat ainakin mua.
    Olette saaneet hoidettua todella paljon juttuja pois alta, mikä on varmasti helpottavaa, ettei kaikki jää ihan viimetippaan.

    Jos aiot tehdä hääpostauksen häiden jälkeen, se olisi ihan super kivaa!

    VastaaPoista

Instagram