Meillä syödään mielellään bataattiranskalaisia, mutta valitettavan usein niitä jää jääkaappiin, ja kuten tavallistenkin ranujen kanssa usein käy, ei uudelleen lämmitetyt bataattiranut oikein houkuta. Koska bataatti on kuitenkin hinnoissaan, ei ranuja tule mielellään heitettyä poiskaan. Mitä siis tehdä? No, vaikkapa bataattisosekeittoa!
Tadaa! Tässä todella kaikki, mitä keiton eteen tarvii tehdä. Valmiista ranskalaisista tehdessä soppaan menee noin vartti, ja tuoreen leivän kanssa tää on oikein superherkkua!

Mitä tarvitaan?
- Eilisiä bataattiranskalaisia, tai tavallista bataattia
- Tölkillinen kookosmaitoa
- Chiliä ja suolaa maun mukaan
Mitä pitää tehdä?
Kuori tuoreet bataatit. Keitä bataatteja tai bataattiranskalaisia noin litrassa vettä, kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Soseuta bataatit veteen, ja kaada sekaan tölkillinen (n. 400 grammaa) kookosmaitoa. Kiehauta, mausta makusi mukaan, ja nauti!
Tadaa! Tässä todella kaikki, mitä keiton eteen tarvii tehdä. Valmiista ranskalaisista tehdessä soppaan menee noin vartti, ja tuoreen leivän kanssa tää on oikein superherkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti