sunnuntai 1. lokakuuta 2017

31 Days of Halloween

Ah, ihana lokakuu, valehtelematta mun lempi aikani vuodesta! Mä en välitä vuoden juhlista kuin vapusta, juhannuksesta, ja tietysti pyhäinpäivästä, joten juhlistaakseni ehdottomasti lempijuhlaani, eli pyhäinpäivää (tai Suomeenkin vakiintuneemmin Halloweenia, jos tarkkoja ollaan), päätin antaa itselleni pikkuruisen haasteen! Mä nimittäin aion käyttää tämän ihanan, pimeän ja syksyisen kuukauden katsomalla 31 kauhuelokuvaa, eli keskimäärin yhden päivässä! Koska opiskelu (ja erityisesti kandihommat), sekä tietysti lokakuun loppuun ajoittuva Lontoonreissu vievät aikaa jonkin verran, en aio ottaa turhaa painetta siitä, että saisin nimenomaan yhden elokuvan katsottua päivässä, vaan keskityn saamaan kasaan 31 elokuvaa koko kuukauden aikana.
Mä olen kasannut jo valmiiksi listan elokuvista, jotka aion katsoa. Osa niistä on aivan uusia, mutta osan olen nähnyt jo kerran tai pari, mutta jostain syystä pidän niitä uudelleenkatsomisen arvoisena. Marraskuun alussa aionkin listata teille jokaisen katsomani elokuvan, jotta näette, kuinka tämä projekti sujui: sainko katsottua kaikki suunnittelemani leffat, vai eksyikö joukkoon kutsumattomia vieraita?

Tänä vuonna listani näyttää siis tältä:

1. Horror Story
2. The Forest
3. Paranormal Activity
4. I am the Pretty Little Thing That Lives in the House
5. The Conjuring
6. The Conjuring 2
7. Krampus

8. Mirrors
9. Most Likely to Die
10. Annabelle
11. Annabelle: Creation
12. Shutter
13. Possession of Emily Rose
14. Cabin in the Woods (2012)

15. Stephen King's "IT" (2017)
16. The Boy
17. The Secrets of Emily Blain
18. Warm Bodies
19. The Similiars
20. The Grudge
21. Dark Water

22. The Silenced
23. Nightmare on Elm Street (2010)
24. Saw 3D
25. We Are Not Alone
26. Sinister
27. The Orphan
28. Woman in Black

29. Children of the Corn
30. Mama
31. Halloween (2007)Kuten huomaa, mä en ole kamala klassikkofilmien ystävä, hups. Mä en jotenkin nauti vanhojen elokuvien erikoistehosteista ja pidän erityisesti 80- ja 90-luvun näyttelytapaa vähän turhan yliampuvana ja jopa tylsänä, katson mielummin leffojen uudelleenfilmatisointeja. Monesta listan uudelleenfilmatisoinnista olen nähnyt aiemmin alkuperäisenkin version, mutten ole koskaan pitänyt niitä mitenkään sykähdyttävinä katselukokemuksina. Oon kamala ihminen, tiedän.

Nautitteko te halloweenista tai pyhäinpäivästä yhtä paljon kuin minä? Entä onko täällä muita kauhuelokuvafanaatikkoja?

6 kommenttia:

 1. tykkäsin hurjasti tosta i am the pretty little thing that lives in the housesta! ihan hurjan nätti ja hyvä tälläselle joka _vihaa_ kauhuelokuvia :""D - jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva kuulla että joku on tykännyt siitä! :D Oon lukenu siitä paljon hyviä arvosteluja, mutta kaikki mun hc kauhuleffafanikaverit on lytänny sen ihan nössönä. :'D Noh, tänäänhän se selviää!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. XD mutta... woman in black on ehkä tylsimpiä kauhuleffoja mitä oon koskaan nähnyt, laitoin sen tälle listalle ihan vaan sen viihdearvon ja koomisuuden takia

   Poista
 3. Täällä on toinen halloweenfanaatikko (kuten oot varmaan jossain määrin jo huomannutkin), mutta tollainen leffahaaste on mulle kuin month of nightmares :'D Oon tosi huono katsomaan kauhuelokuvia, kun mulla on niin vilkas mielikuvitus ja sellainen superahdistava pimeänpelko. Katsoessa ei tunnu missään, mutta kun elokuva loppuu ja pitäisi mennä nukkumaan, niin silloin se kauhu vasta alkaakin :D Tsemppiä sun kuukauden haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :D Mun leffamakuni on 95% kauhua, 2% Marvel-mättöä ja 3% Tolkienin ja Rowlingin fantasiaa, joten mulle on kasvanu vuosien aikana tosi paksu nahka kauhulle. Mua vaivaa myöskin ylivilkas mielikuvitus ja pimeänpelko, mut jotenkin mä oon aina osannut pitää kauhuleffat (suurimmaksi osin) poissa unistani - ja sitten on The Ring. Se menee uniin, vaikka katseluhetkellä sitä pitää maailman huonoimpana, kliseisimpänä ja nähdyimpänä leffana. :'D Siksi sitä ei listaltakaan löydy.

   Poista