torstai 11. toukokuuta 2017

Mulla on ikävä.

Muru on nyt viidettä päivää Unkarissa ja minä yksin kotona eläinten kanssa. Vaikka mä nautin yksinolosta ja kaipaan sitä aika-ajoin, on tää silti todella outo tilanne meille: me ei olla oltu viikkoa kauempaa erillään kertaakaan sen jälkeen, kun mä muutin Helsinkiin. Nyt meillä on vielä toiset viisi päivää edessä, ennen kuin tuo palaa kotiin maailmalta.

Mä en oisi voinut kuvitellakaan, että mulla olisi ikävä Murua. Mä kuitenkin tykkään olla yksin ja viimeaikoina toisen jatkuva seura on alkanut jo vähän kiristää hermoja. Ilmeisesti pinnat alkavat olla jo melko hyvin nollaantuneet, kun pikkuhiljaa alkaa tulla ikävä toisen ääntä ja läheisyyttä.
Mä siivosin yrteistä kuivat lehdet ja join kylmää kaakaota. Sen piti olla lämmintä, mutta mä unohdin sen kolmeksi tunniksi pöydälle ja se jäähtyi. Ulkona on vähän väliä satanut lunta ja vettä, enkä oo vieläkään saanut maalattua kukkapöytää valkoiseksi. Se odottaa yhä varastossa mua, vasaraa ja maalipurkkia.

Minttu on ainoa yrtti, joka meillä kukoistaa; timjami kuoli heti kättelyssä, basilika pärjää joten kuten, sitruunamelissa on nuupahtamaisillaan ja rosmariini kuivuu minkä ehtii, koska sitä on kasteltu liikaa eikä aurinko paista tarpeeksi lämpimänä. Asunto haisee yrttien takia vähän kissanpissan tapaiselle, mutta ruuat maistuvat. Tai maistuisivat, jos jaksaisin niitä laittaa. En oo syönyt kunnolla lauantain jälkeen, kun en nää mitään ideaa siinä, että laitan ruokaa vain itelleni. En osaa enää syödä yksin.Puolet sängystä on pedattuna. Mä nukun yleensä yksin ollessani sohvalla, koska makuuhuone tuntuu liian pimeältä ja isolta pelkästään mulle. Tällä kertaa mä kuitenkin päätin, että aika on niin pitkä, että haluan pitää olohuoneen kunnossa, jos joku haluaa tulla kylään. Kukaan ei ole halunnut. Kukaan ei ole tullut, eikä ole ilmeisesti tulossa.

Mä olen yksin täällä neljän seinän sisällä. En osaa lähteä mihinkään yksin. Mä vaan nautin yksinolosta, kun kerrankin saa olla rauhassa. Ja samaan aikaan mulla on ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram